FC Twente bekert door ten koste van Feyenoord na zinderende verlenging

FC Twente heeft woensdagavond de volgende ronde in de TOTO KNVB Beker bereikt. In De Grolsch Veste wonnen de Tukkers na verlenging met 2-1 van Feyenoord.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker (archief)

De gasten kwamen in de tweede helft op voorsprong via Cyriel Dessers, maar Giovanni Troupée zorgde met een late gelijkmaker voor de verlenging. Daarin trok FC Twente aan het langste eind. Manfred Ugalde tekende na 114 minuten spelen voor de winnende treffer. Lars Unnerstall bleek een sta in de weg voor de Rotterdammers. De Duitse doelman verrichte meerdere knappe reddingen.

Enorm voor geknokt

“Het was een strijd, er werd veel geduelleerd en er moest veel gelopen en geschakeld worden”, sprak trainer/coach Ron Jans na afloop. “Ik heb genoten van de instelling van de spelers, de wissels, de manier waarop de jongens aan de kant stonden en hoe we terugkomen en de wedstrijd ook nog beslissen. Normaal trainen we gericht op een wedstrijd van negentig minuten. Dan moet je bij een verlenging karakter tonen. En als je dan wint, voel je die vermoeidheid toch een stuk minder. We hebben er enorm voor geknokt en zijn gewoon hartstikke blij.”

Met het hele team

Aan de kant van FC Twente verrichte Lars Unnerstall meerdere knappe reddingen. “Het is altijd een leuke avond als je een ronde verder komt in de beker”, sprak de doelman tijdens de persconferentie na afloop van het bekerduel. “We hebben het met het hele team gedaan. Ik pak er een paar, maar Giovanni scoort, Manfred scoort, Denilho legt hem perfect klaar en Jayden had een geweldige redding op het laatst. Het was mooi geweest als we dit met 30.000 man hadden kunnen vieren.”

FC Twente – Feyenoord: 2-1 (0-0)

Scoreverloop

47′ 0-1 (Dessers)
79′ 1-1 (Troupée)
114′ 2-1 (Ugalde)

Arbiter: Gözübüyük

Gele kaart: Pröpper (FC Twente)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupée, Hilgers (55′ Pleguezuelo), Pröpper, Oosterwolde, Zerrouki, Sadilek (55′ Bosch), Vlap (101′ Cleonise), Rots (46′ Limnios), Van Wolfswinkel (60′ Ugalde), Misidjan (76′ Cerny).

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Geertruida, Trauner (46′ Pedersen), Senesi (115′ Banis), Malacia, Aursnes, Kökcü, Til (85′ Toornstra), Jahanbakhsh (76′ Nelson), Dessers, Sinisterra (97′ Linssen).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer