FC Twente/Heracles Academie Onder 18 maakt alle doelpunten voor rust en verslaat FC Volendam met ruime cijfers

Onder 18 van de FC Twente/Heracles Academie heeft zaterdag een ruime overwinning weten te boeken op de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Het duel op Sportpark Volendam eindigde in 0-5.

Foto’s: FC Twente/Heracles Academie/Justin Sangers

Alle doelpunten vielen voor de rust. Yaid Marhoum wist na dertien minuten spelen een zelf verkregen strafschop te verzilveren. Drie minuten later tekende de spits op aangeven van Irakli Yegoian voor de tweede Hengelose treffer. Ook Sander Sybrandy had aan enkele minuten genoeg om twee doelpunten te maken. De vleugelaanvaller zette de 0-3 in de 24e minuut, op aangeven van Thijmen de Lange, op het scorebord. Jort Ribbers bepaalde in de 31e minuut de eindstand van 0-5.

Top in intensiteit

“De eerste helft deden we eigenlijk alles goed”, vertelt Jord Roos. “Onze controlerende middenvelders (Irakli Yegoian en Gijs Besselink) waren top in intensiteit. We gaven onze tegenstander geen tijd aan de de bal, onze bereidheid in het druk zetten was goed en we maakten de doelpunten uit goede momenten van omschakelen. Maar ook aan de bal vond ik ons sterk. We zochten actief naar de vrije ruimtes, vonden daarin het overtal, speelden in tempo en vonden gemakkelijk de diepte. We durfden echt aan de bal te zijn. Wat we daarin nog beter kunnen doen, is het vinden van de nummer tien. Dat lukte ons bij vlagen, maar alleen wanneer de nummer tien bij een diepe bal onder de spits wist te komen.”

Terecht de nul

Dat er werd gerust met een ruime voorsprong stemde de trainer/coach tevreden. “Extra mooi was dat al onze aanvallers wisten te scoren.” Tijdens de pauze legden Roos en zijn ploeg de focus op de restverdediging. “Ook wilden we direct druk op de bal zien te krijgen wanneer we die verloren, zoals in het strafschopgebied van FC Volendam. Dat ging de tweede helft veel beter.” De FC Twente/Heracles Academie wist de voorsprong de tweede helft niet uit te bouwen, maar speelde een nuttig tweede bedrijf. “In het verdedigen werkten we goed samen. Ons centrum speelde top. Michel (Driezen) en Kick (Landkroon) hebben samen met Sam (Karssies, doelman) terecht de nul weten te houden. Maar als we het beter hadden uitgespeeld, hadden we misschien nog wel vier doelpunten kunnen maken.

FC Volendam Onder 18-FC Twente/Heracles Academie Onder 18: 0-5 (0-5)

Zaterdag 1-12-2021, 12.30 uur

Sportpark Volendam

Scoreverloop

13′ 0-1 (Marhoum)

16′ 0-2 (Marhoum)

24′ 0-3 (Sybrandy)

26′ 0-4 (Sybrandy)

31′ 0-5 (Ribbers)

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Karssies, Rots, Driezen, Landkroon, De Wilde, Yegoian, Besselink, De Lange, Sybrandy, Marhoum, Ribbers.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer