FC Twente revancheert zich op uitschakeling in bekertoernooi: Doelpunt Sadilek voldoende voor zege op Willem II

FC Twente heeft de uitwedstrijd bij Willem II zaterdagavond winnend af weten te sluiten. In Tilburg volstond een doelpunt van Michal Sadilek voor een 0-1 overwinning.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker (archief)

De middenvelder bekroonde vlak voor rust een sterke eerste helft van FC Twente met een treffer. Op aangeven van aanvoerder Robin Pröpper liet hij de doelman kansloos. In de slotfase van de tweede helft zette Willem II nog aan, maar de thuisploeg wist doelman Jeffrey de Lange niet te verschalken.

Gerevancheerd

Ron Jans, Robin Pröpper en doelpuntenmaker Michal Sadilek keken zaterdagavond voor de camera’s van ESPN terug op de avond in Tilburg. Ze waren het er over eens dat, ondanks de minimale voorsprong, FC Twente nauwelijks in de problemen kwam. “Ik ben vooral tevreden dat we ons hebben gerevancheerd van de uitschakeling tegen AZ”, sprak Ron Jans na afloop van het treffen. “Onze sterkste periode was vandaag het kwartier na rust. We hebben op dat moment laten zien goed positiespel te kunnen spelen en dat we kansen kunnen creëren. Maar één doelpunt in het eerst uur was te weinig. Dan krijg je het nog bijna moeilijk ook in de slotfase. We zijn het laatste half uur niet in paniek geweest. We zagen dat de vermoeidheid begon toe te slaan door de twee duels kort op elkaar die we hebben gespeeld. Het is mooi dat we een sterke bank hebben.”

Organisatorisch redelijk goed

“Ik vind dat we dit seizoen organisatorisch redelijk goed staan”, sprak aanvoerder Robin Pröpper. “Alleen de laatste twintig minuten waren niet goed van onze kant, maar ook in die periode gaven we weinig weg. Dat is een kwaliteit van ons. We hebben het aan onszelf te danken dat het nog spannend werd op het einde. We hebben een aantal kansen gemist, zeker de tweede helft begonnen we heel erg goed. Dat is wat we wilden laten zien na de domper tegen AZ. Vandaag hebben we bij vlagen goed voetbal laten zien. Als ik zie hoe wij elke week bezig zijn met elkaar, heb ik vertrouwen dat we deze lijn voort kunnen zetten. We hebben genoeg kwaliteit in onze ploeg om op de posities te staan waar we deze periode staan. Als we dan ook nog het voetbal verbeteren, kan het een mooi seizoen worden.”

Heerlijk

“Heerlijk om drie punten te hebben. Normaal scoor ik gemiddeld één doelpunt per seizoen, dus het moest ook een keertje gebeuren. Dit soort doelpunten maak ik ook op de training, dus het werd tijd om het eens in de wedstrijd te doen. Ik kreeg de bal ook goed mee van Robin Pröpper”, reageert Sadilek, die vond dat zijn ploeg het duel eerder op slot had kunnen gooien. “Tot de zestigste minuut kregen wij vijf á zes kansen. Als we het dan afmaken is het gewoon klaar.”

Willem II-FC Twente: 0-1 (0-1)

Scoreverloop

39′ 0-1 (Sadilek)

Arbiter: Edwin van de Graaf

Gele kaart: Jenssen (Willem II), Zerrouki (FC Twente)

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Owusu, Bergström, Jenssen, Köhlert, Saddiki (75′ Roemeratoe), Llonch, Nunnely, Saglam, Svensson (59′ Kampetsis) en Kabangu.

Opstelling FC Twente: De Lange, Troupee, Hilgers, Pröpper, Smal, Sadilek, Vlap, Rots (83′ Misidjan), Ugalde (75′ Zerrouki), Limnios (83′ Cerny) en Van Wolfswinkel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer