Joran Pot komend seizoen nieuwe hoofdtrainer FC Twente/Vrouwen

Joran Pot is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen. De 33-jarige Pot is sinds 2015 trainer bij PEC Zwolle Vrouwen. Hij volgt vanaf komende zomer Robert de Pauw op in Enschede.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

De geboren Hengeloër speelde acht seizoenen in de jeugdopleiding van FC Twente, waarbij hij in 2007 met FC Twente A1 de landstitel wist te veroveren. Twee jaar later stapte Pot over naar RBC. Daarna kwam hij uit voor Zwolle en Go Ahead Eagles. In 2015 werd Joran Pot assistent-trainer bij PEC Zwolle Vrouwen, waar de voormalig middenvelder de laatste drie seizoenen hoofdtrainer was. Tussen 2015 en 2020 speelde hij voor Excelsior ’31, DVS ’33, Genemuiden en SVZW Wierden. 

Nieuwe omgeving

“Dit seizoen ben ik bezig aan mijn zevende jaar bij PEC Zwolle”, vertelt Joran Pot tegenover de officiële clubkanalen van FC Twente. “Ik heb het er erg naar mijn zin, maar ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik wil mij in een nieuwe omgeving verder ontwikkelen als trainer en bij een club als FC Twente worden er andere dingen van je gevraagd. Dat FC Twente bij mij komt, is wel speciaal. Als voetballer heb ik de academie van FC Twente doorlopen en er op het hoogste jeugdniveau mogen spelen. Ik heb prachtige voetbalherinneringen en ervaringen opgedaan. Dan houd je altijd een bijzondere band met de club.”

Winnaarsmentaliteit

“Joran is een jonge talentvolle trainer die goed presteert met PEC Zwolle en zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld”, vertelt Technisch Manager René Roord, die hem zelf als voetballer van dichtbij meemaakte bij Excelsior ’31. “Als speler had hij de juiste winnaarsmentaliteit en die heeft hij ook als trainer. Als voetballer kent hij de club en het is mooi dat hij op deze manier terugkeert bij FC Twente. Joran past bij de visie van FC Twente Vrouwen. Hij heeft ook oog voor (regionaal) talent en weet deze in te passen.” 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer