AC Tion

De junioren van AC Tion nemen goud, zilver én brons mee naar huis

GOUD – ZILVER – BRONS

Dat was de opbrengst voor de AC Tion Enschede atleten die afgelopen zaterdag en zondag in het Omnisport te Apeldoorn mee deden aan het NK Atletiek voor junioren.

Foto: AC Tion

Jory Davids was het goudhaantje met een supersprong van 6.79m bij het verspringen bij de jongens onder 18. Davids is al jaren in de top van de nationale ranglijsten te vinden en moest het vaak doen met zilver en brons. Zijn eerste echte Nationaal Kampioenschap behalen was een gave mijlpaal en smaakt naar meer.

Teammaatje bij het regionaal talent centrum Atletiek Oost Ruby Jansen miste letterlijk op een haar het goud: met een fraaie 5.50m sprong ze naar het zilver dat achteraf slechts 1 cm tekort voor het goud bleek te zijn. Mooi detail is dat Ruby als 14-jarige in de onder 18 categorie meedeed dus nog tijd genoeg heeft om te groeien. Vorige week bij het NK Meerkamp behaalde ze ook al zilver in deze categorie.

Het team haalde ook nog eens een bronzen medaille op de 400m voor mannen onder 20 middels Jermaine Kleine. Hij liep een voor hem ietwat tegenvallende 48.86 in de finale en moest tevreden zijn met het brons. De 2-voudig nationaal outdoor kampioen op de 400 horden zal zich deze zomer trachten te plaatsen voor de WJK te Cali, Colombia.

Met in totaal een fraaie 7 deelnemers uit het RTC aan de start is het duidelijk dat trainingsarbeid in het RTC zijn vruchten aan het afwerpen is.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer