FC Posof wint Auni-Toernooi, organisatie kijkt terug op geslaagde editie

Afgelopen zaterdag stond in Hengelo het Auni-Toernooi weer op het programma. Het Hilversumse FC Posof kroonde zich tot winnaar van de 36e editie. De organisatie van het multiculturele zaalvoetbaltoernooi kijkt terug op een geslaagde editie.

Foto’s: Auni-Toernooi

‘Een toernooi met een sterk deelnemersveld, goed voetbal en veel toeschouwers’, laten de initiatiefnemers weten middels een persbericht. ‘Het spel was weer van een hoog niveau, over de belangstelling van het publiek zijn we dik tevreden en natuurlijk stonden sportiviteit en respect weer voorop. De gezelligheid en de sfeer in de sporthal was grandioos.’

FC Posof

Waar FC Posof de finale van de 35e editie nog verloor, kroonde de ploeg uit Hilversum zich dit jaar tot winnaar van het Auni-Toernooi. Topspelers Kemal Gezer en Burak Ozdemir stonden toen al aan de winnende kant bij het Amsterdamse El Ninios. Deze editie werden ze wederom winnaars, maar met FC Posof. Team Potlood uit Steyl moest na penalty’s worden verslagen, als gevolg van de 2-2 gelijke stand die ook na de verlenging nog op het scorebord stond. Ook de halve finale moest al worden gewonnen met strafschoppen. De horde tegen FC Botafogo eindigde namelijk in de brilstand: 0-0.

FC Posof

Prijzen

Datzelfde Botafogo veroverde uiteindelijk wel de derde plaats. De ploeg uit Haaksbergen was in de ‘kleine finale’ met 2-0 te sterk voor ATIK Apeldoorn, dat de halve finale eerder verloor van Team Potlood. Botafogo-doelman Sihal Singh werd verkozen tot beste keeper van het toernooi. Overige prijzen gingen naar Umur Agir (FC Posof, beste speler van het toernooi) en Ayoub Dadda (Team Potlood, topscorer). ‘De Fair-Play Cup’ werd uitgereikt aan het Utrechtse Beydillispor.

Loting en aftrap

De loting voor de kwartfinales werd verricht door Special-Guest Douglas Franco Texeira, voormalig speler van FC Twente. De aftrap voor deze ronde werd verricht door de 17-jarige Emre Kandemir. Na deze zelf tien keer op rij te hebben verricht, heeft hij het stokje overgedragen aan zijn 11-jarige zusje Rana. Emre nam de traditie tien jaar geleden zelf over van zijn oudere zus Sude. Haar eerste aftrap vond plaats in 2002, toen ze nog maar elf maanden oud was.

Douglas en Emre Kandemir

Eindstand 36e editie Auni-Toernooi

 1. FC Posof (Hilversum)
 2. Team Potlood (Steyl)
 3. Botafogo (Haaksbergen)
 4. ATIK Apeldoorn
 5. Beydillispor (Utrecht)
 6. FC Harderwijk
 7. Enschede
 8. Oosterveld (Enschede)
 9. Favela Boys (Düsseldorf)
 10. Hengelo Hooghagen United
 11. Preston Palace 2 (Almelo)
 12. Preston Palace 1 (Almelo)

De 37e editie van het Auni-Toernooi zal onder voorbehoud plaatsvinden op zaterdag 7 januari 2023.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer