Van en voor de regio: Twaalf amateurclubs verbinden zich met FC Twente/Heracles Academie in Regioplan

De FC Twente/Heracles Academie heeft zich vorige week met nog eens twaalf clubs verbonden in het Regioplan. Het plan telt inmiddels meer dan vijftig voetbalverenigingen uit de regio.

Foto’s: FC Twente/Heracles Academie

In De Grolsch Veste in Enschede ging de FC Twente/Heracles Academie woensdagavond officieel de samenwerking aan met Hulzense Boys, LSV Lonneker, STEVO, Berghuizen, VV Den Ham, Sportclub Overdinkel, Zenderen Vooruit, WVV ’34, KOSC, Sportclub Markelo, De Tukkers en VV Bentelo.

Regioplan

‘Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen’, aldus de Academie. ‘Om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten.’ De FC Twente/Heracles Academie is dit seizoen gestart met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofden opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

Vertrouwen

“We zijn trots dat ook deze clubs zich bij het Regioplan hebben aangesloten”, vertelt Matthijs Blijham, Coördinator Regioplan, tegenover de kanalen van de FC Twente/Heracles Academie. “Dat er nu al meer dan vijftig clubs aan het plan zijn verbonden, geeft het vertrouwen in de gehele regio weer. Met dat vertrouwen gaan we samen keihard aan de slag om het voetbal in deze regio naar een nóg hoger niveau te tillen.”

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer