A.D.’s verslag: Mariënberg komt vroege tegengoal niet te boven

Achteraf is het makkelijk praten. Maar Mariënberg kwam de vroege tegengoal, volgens de geleerden reeds na 29 seconden, in de resterende 89 minuten niet meer te boven. Mariënberg verloor het inhaalduel afgelopen dinsdag 15 maart met 1-0 van een effectievere thuisploeg die ontzettend blij was met de drie punten.

Logisch gezien het feit dat onze vrienden van en in Aadorp een beetje met de kont tegen de vervelende plekken aan keek de laatste weken. Door de zege op de rood-zwarten hebben ze weer wat lucht gekregen. Voor Mariënberg jammer, maar geen man overboord. Zaterdag kreeg Mariënberg misschien te veel, nu was het constant vechten tegen de bierkaai. De wil was er zeker maar het ontbrak net aan dat beetje geluk, de beslissende pass en de juiste timing.

Van de Oostenrijkse bergen af

Alleen in het tweede deel van het eerste bedrijf leek de ploeg van trainer Arjan Visscher zich te herpakken en voetbalde het keurig. Het leidde tot enkele mooie aanvallen, goed verzorgd spel echter wist men niet af te drukken als éénmaal de vijandelijke zestien opdoemde. ASV ’57 vond in de eerste en tweede helft enkele keren de doelman op weg naar meer succes. De Westerparkbewoners mogen zich enigszins verschuilen dat ze wederom enkele vaste basiskrachten misten. Nu was laatste man, Michael Zweers, en de sierlijke middenvelder, Jari van der Veen, niet te vinden binnen de krijtlijnen. Jelle en Niek glijden nog van de Oostenrijkse bergen af. Rolf Hofsink zat nog half geblesseerd op de bank.

Hoofd moeten buigen

Al met al net dat beetje extra wat je afgelopen dinsdag misschien dusdanig miste. Nogmaals, je hoort ons in Mariënberg nog steeds niet klagen. Wij staan nog steeds op de 4e plek. Komende zaterdag, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Uit in Hengelo bij de heren van de School (Wilhelminaschool) moeten wij maar eens afrekenen dat wij daar de laatste jaren altijd het hoofd moeten buigen. De kater werd alleen maar groter dat ook Ajax het hoofd moest buigen met 0-1. Kortom, voetballen op een doordeweekse avond terwijl je cluppie probeerde een ronde verder te komen was ‘m totaal niet. Zekers niet als zowel Mariënberg alsmede Ajax ‘m niet winnend weten af te sluiten.

Maar eerlijk is eerlijk, veel recht hadden wij ook niet op een overwinning. Daarvoor was het spel gewoon een uur lang te pover ondanks alle goede bedoelingen. Zoals wij al zeiden, echt geen man overboord. Wij gaan vrolijk verder, eerste halte Hengelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer