A.D.’s verslag: Mariënberg speelt weer ouderwets gelijk tegen SVVN

Jarenlang kon je wedstrijden tegen het Nijverdalse SVVN reeds van te voren uittekenen op een rond bierviltje van Grolsch. Er werd steevast tegen elkaar gelijkgespeeld. Een 3’tje invullen op het spreekwoordelijke TOTO-formulier was een zekerheidje, het leverde niet veel op maar je stond wel altijd aan de goede kant van de score. Waarvan Akte!

Door A.D.

Ineens, dik anderhalf jaar terug, kwam daar verandering in. De gasten, bivakkerend op sportpark Groot Lochter, gingen er zomaar met een 0-3 zege vandoor.

Gelijke uitslagen

Ach, een week later gooide dat stomme virus roet in het eten en werd de competitie na amper vier wedstrijden een halt toegeroepen. Waar hadden het over? Nu alles weer langzaam terug naar het oude keert, komen ook de geijkte uitslagen tegen SVVN weer onder het stof vandaan. De glans zat er nog op van de vorige ontmoetingen. Na twee keer 45 minuten en een beetje stond er afgelopen zaterdag weer een bloedeloze 0-0 op het scorebord. De thuisploeg mocht zich daar het meest tevreden mee stellen.

Met gevaar voor eigen leven

Want eerlijk is eerlijk. Als er één ploeg recht op zege had, was het SVVN. Maar wij hebben nog een keeper staan in de zestien die het boek, ‘Keepen doet Menzo’, uit zijn hoofd heeft geleerd en wederom niet van wijken wilde weten. De mooiste redding zag uw razende reporter niet eens. Terwijl mijn dochter met gevaar voor eigen leven van de glijbaan ging, miste de speler van SVVN, of beter gezegd, redde Jelle Brinks een 100% kans van SVVN om zeep .Heerlijk. Gemiste kans dat ik ‘m niet zag. Ik houd van zulke heldendaden.

Arbeidsethos

Neuh, Mariënberg deed wat het kon. Werken, 100% inzet en maar hopen dat de bal eens goed zou vallen.  Dat lukte vrij weinig, bijna geen uitgespeelde kansen. Maar de arbeidsethos was weer om over naar huis te schrijven. Door blessures en vakantie vierende voetballers stonden er afgelopen zaterdag maar liefst zeven spelers aan de aftrap die nog twintig moeten worden. Moet je nagaan, er gloort toekomst op het Westerpark. Het was werken, buffelen en hopen dat SVVN geen gaatje kon vinden. De defensie stond als een huis en als het toch dreigde mis te gaan stond Jelle op zijn post.

Leuk weerzien

Bredero zei het ooit: “Het kan verkeren.” We waren dik tevreden met het punt, meer zat er niet in tegen SVVN dat misschien wel twee punten lieten liggen in Mariënberg. Volgende week wacht de wedstrijd tegen Bruchterveld, dat het logischerwijs niet kon bolwerken tegen titelkandidaat Oranje Nassau. Het wordt hoe dan ook een leuk weerzien met onze goede vrienden/buren van de Noppenweide. De bal is rond, het bier is koud en de koffie warm. Kortom, alle smaken zijn aanwezig. Mariënberg tankte voldoende vertrouwen in het ouderwetse gelijkspel tegen SVVN.

Gelukkig verandert niet alles, sommige dingen blijven gewoon bestaan. Lekker man!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer