A.D.’s verslag: Mariënberg wint met slecht voetbal van Bruchterveld

Zaterdagochtend, het was nog vroeg, stond ik voor de sokken- en onderbroekenla. Wat trek je aan? Ik koos voor de zwarte sokken met rode hartjes, ooit gekregen van mijn dochter voor mijn zoveelste verjaardag. Misschien bracht het afgelopen zaterdag wel geluk.

Door A.D.

Ja hoor, Mariënberg won in een duel, dat het predikaat derby amper verdiende, ternauwernood met 1-0 van onze vrienden uut Bruchterveld. Eigenlijk hoef je weinig woorden vuil te maken aan de Wester-Noppen Derby. Ach, de laptop heb ik toch al opengeklapt en je wilt de thuisblijvers toch laten weten hoe het allemaal was, twee keer 45 minuten ballen op een zonnig en hartverwarmend Westerpark.

Dweilen met de kraan open

Mooi volk, die lui uit Bruchterveld. Vele waren op de fiets gearriveerd via ’t lijntje of de Jordaan. Ik maakte kennis met de vader van en tevens benadigd stukkieschrijver, even later zag ik zijn collega schrijvert Henk Reinders lachend onze kantine binnenkomen. Altied mooi keuvelen met dat volk van de Noppenweide. Je gunt ze echt betere wedstrijden en zeker meer doelpunten. Want eerlijk is eerlijk, Bruchterveld had over negentig minuten gezien het betere van het moeizame spel. De meeste spelers konden het afgelopen zaterdag niet eens worden met het leder. Het was vaak dweilen met de kraan open. 22 acteurs en 1 regisseur op het middenveld in de vorm van scheidsrechter Evert Aukema uit Zwolle.

Naar behoren in de derde helft

De voetballers bakten er soms weinig van. Het leek wel of het deeg niet wilde rijzen. Maar Jari van der Veen onttrok zich met een prachtige vrije trap in de eerste helft zich aan de heersende malaise. Hij krulde vanaf ruim twintig meter de boel met uiterste precisie in de rechterbovenhoek. Godeke dook nog wel maar was blijkbaar kansloos, 1-0. Samen met Thijs waren zij scherprechters over Bruchterveld. Amen! Soms heb je dat de minst slechte zo’n wedstrijd over de streep trekt, maar zaterdag waren de Westerparkbewoners de meest gelukkige van twee elftallen die het publiek niet echt vermaakten. Ach, een kniesoor die daar op let. De tap deed haar werk naar behoren in de derde helft.

Keepersmoatie

Oke, slecht voetballen, toch winnen. Je hoorde ons niet klagen. Bruchterveld vergat vooral in het eerste bedrijf om te scoren. Er was amper afgetrapt of Bruchterveld had al reeds de 1-0 op de schoen moeten hebben. Maar Thijs Altena bleek een meer dan uitstekende vervanger van Jelle Brinks. Terwijl Brinks op de latten stond ergens in Oostenrijk, hield zijn keepersmoatie gewoon de nul. Thijs had mede zijn aandeel in de benauwde 1-0 zege. Vooral zijn redding in de tweede helft, nog van richting veranderd, mocht er zijn. Hij ranselde de gelijkmaker net nog onder de lat vandaag. Mariënberg verzuimde in de tweede helft om het duel op slot te gooien en voortijdig te beslissen.

Soms ronduit beschamend

Het was niet daadkrachtig voor de kooi van doelman Koen Godeke. Soms was afspelen een betere optie geweest en een andere keer iets eerder schieten. Zo bleef het spannend tot aan het einde. Bruchterveld leek in een allerlaatste poging toch nog een punt weg te halen van het Westerpark. Een punt waar ze zeker recht op hadden. Maar gelukkig was het vrouw en kinderen eerst in het zestienmetergebied van Mariënberg, alles werd naar de eeuwige jachtvelden geschoten. Zonder doel, maar gelukkig wel met een eindbestemming. Nogmaals, het was niet grootst. Soms ronduit beschamend maar Mariënberg trok de 1-0 over de streep. Soms heb je van die wedstrijden.

Na afloop dronken wij gebroederlijk een pretkegel of een glaasje Rivella voor Enk, de Wi-Fi schonk hem een minne glimlach. Tot over een paar maanden op de Noppenweide. Wie weet is het dan wel andersom, 0-1 ofzo. Dinsdag speelt Mariënberg haar inhaalduel in Aadorp tegen ASV ’57. Aanvang: 20.00 uur. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat Ajax ook live te zien is in de kantine van de Aadorpers. Fijn weekend. We gaan nu genieten. Joah, mag wel zo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer