FC Twente wint belangrijke wedstrijd bij concurrent AZ

FC Twente heeft zondagavond goede zaken weten te doen op weg naar Europees voetbal. In Alkmaar werd concurrent AZ met 0-1 verslagen.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl (archief)

Beide ploegen tastten in het begin nog af. Het eerste half uur vonden er dan ook geen grote mogelijkheden plaats. FC Twente leek nog  op voorsprong te komen. Een fraaie steekpass van Michel Vlap zette Daan Rots aan het werk, die de bal achter AZ-doelman Peter Vindahl werkte. Maar Rots stond net buitenspel, dus werd de treffer afgekeurd. Met verder weinig echte kansen werd er gerust met een 0-0 gelijke stand.

Op maat

Ook na de pauze gebeurde er weinig noemenswaardig. FC Twente had net als de eerste helft het betere van het spel. Na ruim zestig minuten spelen kwamen de Tukkers dan ook op voorsprong. Gijs Smal kwam op en zag Joshua Brenet de diepte zoeken. De bal van Smal was precies op maat, de rechtsback wist de bal langs Vindahl te prikken: 0-1. Na de treffer kwam het duel wat meer los. AZ-invaller Zakaria Aboukhlal leek de bal nog voor het intikken te hebben, maar de aanvaller stond net als Daan Rots eerder deed buitenspel.

Vlak voor de doellijn

Twintig minuten voor het einde leek de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. Tijjani Reijnders zette Aslak Fonn Witry aan het werk, Zijn voorzet belandde voor de voeten van Dani de Wit. De Wit leek de bal binnen te schuiven, maar aanvoerder Robin Pröpper redde en voorkwam vlak voor de doellijn een doelpunt.  Het zou uiteindelijk één van de weinige mogelijkheden zijn die AZ zondagavond wist te creëren. Wittry verkwanselde nog een vrije trap op een interessante plek. Bij het doel van AZ had Peter Vindahl nog moeite met een poging van invaller Limnios. Maar het zou 0-1 blijven.

Door de overwinning komt FC Twente op gelijke hoogte met AZ. De Alkmaarders hebben alleen nog een beter doelsaldo in de strijd op plek vier.

AZ – FC Twente: 0-1 (0-0)

Scoreverloop

62′ 0-1 (Brenet)

Arbiter: Pol van Boekel

Gele kaart: Koopmeiners (AZ), Sadilek (FC Twente)

Opstelling AZ: Vindahl, Sugawara (63′ Witry), Hatzidiakos (82′ Beukema), Martins Indi, Wijndal, Pavlidis (46′ Aboukhlal). De Wit, Karlsson, Koopmeiners (63′ Clasie), Evjen (46′ Sowah), Reijnders.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pleguezuelo, Pröpper, Smal, Sadilek, Zerrouki (90′ Pierie), Vlap (73′ Bosch), Misidjan (61′ Cerny), Van Wolfswinkel, Rots (73′ Limnios).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer