SVZW ontvangt Nunspeet

Zaterdag 19 maart speelt SVZW thuis tegen Nunspeet. De vorige twee thuiswedstrijden van SVZW leverden nederlagen op. Blijven de drie punten nu in Wierden?

Voorbeschouwing op SVZW – Nunspeet (19-03-2022)

Door Gerrit Koers

Foto’s: Henk Steen

Nunspeet en SVZW stonden dit seizoen al twee keer tegenover elkaar. Zaterdag 23 oktober stond de competitiewedstrijd in Nunspeet op het programma. Deze wedstrijd eindigde in 1-1. Dertien november maakte Nunspeet de reis naar Wierden. Het ging hier om een bekerwedstrijd. SVZW won deze wedstrijd met 5-1 en zou normaal gesproken doorgaan in het bekertoernooi. Inmiddels is besloten dat de bekercompetitie niet zal worden uitgespeeld dit seizoen.

Alleen op de vijfde plaats

Nunspeet staat op dit moment op de zesde plaats op de ranglijst. Uit de 13 gespeelde wedstrijden haalde de ploeg 20 punten. Nunspeet wil graag een stabiele  eersteklasser zijn, dus deze plek voldoet aan de doelstellingen. Na de corona-stop haalde Nunspeet 6 punten uit de vijf gespeelde wedstrijden. Op 12 februari werd Go Ahead Kampen met 2-0 verslagen, en afgelopen zaterdag won Nunspeet van Hierden met 3-1. Nu dus de wedstrijd tegen SVZW. De winnaar van deze ontmoeting komt alleen op de vijfde plaats te staan

In staat het verschil te maken

SVZW begon goed na de winterstop. Maar beide vorige thuiswedstrijden gingen verloren. Dinsdag 1 maart was DTS met 1-3 de baas over SVZW. En daarna op zaterdag 5 maart werd er in Wierden met 1-2 verloren van Go Ahead Kampen. SVZW heeft op dit moment te maken met veel blessures in de eerste selectie. Er daarbij zijn ook spelers die normaal in de basis zouden staan. Het zijn spelers die in staat zijn om het verschil te maken in een wedstrijd. Hun vervangers doen er alles aan om wedstrijden te winnen. Maar de overstap van JO19 naar het eerste elftal is niet zomaar gezet.

Aansluiten bij de kopgroep

In de 1e Klasse D kom je tegenover tegenstanders te staan die al jaren op dit niveau spelen. Afgelopen zaterdag won SVZW met 1-3 van DOS Kampen. Ook nu weer met invallers in de basis. Maar SVZW liet zien dat het team in staat is om te strijden voor de punten. En dat geeft de burger moed voor de komende wedstrijden. SVZW staat nu op een vijfde plek op de ranglijst. Net als Nunspeet heeft SVZW 20 punten. Het doelsaldo van SVZW is beter. Het kan dus een mooie wedstrijd worden tussen de beide teams, met als inzet nog net aansluiten bij de kopgroep.

De wedstrijd tegen Nunspeet begint om 14.45 uur op Sportpark Het Lage Veld in Wierden. Scheidsrechter is de heer René Wijma uit Oosterwolde.

De overige wedstrijden van zaterdag 19 maart

Het toto-briefje van Gerrit Koers

Bennekom – De Merino’s (1)

Beide clubs zitten in de problemen. Bennekom verloor de laatste drie wedstrijden, en is daardoor afgezakt naar achtste plek op de ranglijst. De Merino’s staan er met de dertiende plek in de competitie gewoon heel slecht voor. Afgelopen week werd trainer Jeroen de Zwaan ontslagen. De assistenten nemen het stokje over, maar dat had tegen DTS nog geen effect. Er werd met 1-3 verloren. Hoewel Bennekom ook niet in topvorm verkeerd moet het in staat zijn om te winnen van De Merino’s

DTS Ede – DOS ’37 (1)

DTS is uitstekend begonnen aan de competitie na de winterstop. Alle vijf wedstrijden werden gewonnen. Als gevolg hiervan doet DTS nu mee om het kampioenschap. DOS ’37 denkt niet aan de bovenste plekken, maar wil zich handhaven als middenmoter. Daarvoor zal DOS ’37 nog wel punten moeten halen, want nu is de voorsprong op de onderste plekken niet groot. DTS Ede heeft de juiste vorm te pakken, en gaat in deze thuiswedstrijd ook DOS ’37 verslaan

DZC ’68 – Go Ahead Kampen (3)

DZC ’68 verloor zaterdag met 2-0 van SVI. Hierdoor zakte DCZ van de eerste naar de derde plaats in de competitie. Wel heeft DCZ ’68 een wedstrijd minder gespeeld. Er moet nog 45 minuten worden uitgespeeld tegen DOS Kampen. Maar DZC moet dan wel een 2-0 achterstand goed maken. Go Ahead Kampen won de thuiswedstrijd tegen DZC ’68 met 3-1. Na die overwinning ging het bergafwaarts met Go Ahead. De overwinning op SVZW heeft ervoor gezorgd, dat het zelfvertrouwen bij Go Ahead weer terug is. DZC ’68 zal deze thuiswedstrijd willen winnen, maar Go Ahead lijkt in staat om een punt te pakken in Doetinchem

Hierden – DOS Kampen (2)

Dit is de degradatiewedstrijd van deze speelronde. Hekkensluiter Hierden tegen de nummer 12 van de ranglijst. Hierden moet deze wedstrijd winnen om aansluiting te houden met de ploegen boven hen. DOS Kampen kan bij winst de voorsprong vergroten tot vijf punten, en dan heeft DOS ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Gelet op de resultaten en speelwijzen van de beide teams de laatste weken moet DOS Kampen in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

KHC – SVI (3)

De wedstrijd tussen Go Ahead Kampen en KHC ging afgelopen zaterdag niet door. SVI kwam wel een actie, en won thuis met 2-0 van koploper DZC ’68. Een mooie overwinning waardoor SVI steeg naar de 7e plaats. SVI zal het bezoek aan Kampen ook graag met drie punten willen afsluiten. Dat gaat lastig worden, want KHC is thuis heel moeilijk te verslaan. Met een gelijkspel zullen beide ploegen het moeten doen.

CSV Apeldoorn – SDV Barneveld (1)

Dit is de topper van deze speelronde. De nummers 1 en 2 tegen elkaar. CSV Apeldoorn heeft nu 28 punten en SDV Barneveld heeft maar een punt minder. CSV scoort heel makkelijk dit seizoen, maar of dat gaat lukken tegen SDVB is maar de vraag. De laatste drie wedstrijden kregen zij geen doelpunt meer tegen. Het belooft in elk geval een mooie en spannende wedstrijd te worden in Apeldoorn. Met steun van het eigen publiek moet CSV Apeldoorn in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

In speelronde 14 in de 1e Klasse D staan er mooie wedstrijden op de agenda. Wedstrijden om de koppositie, maar ook wedstrijden in de strijd tegen degradatie. Vier clubs staan bovenin erg dicht bij elkaar. Er zitten maar 4 punten tussen plek 1 en 4. Ook onderin staan de clubs dicht bij elkaar. Deze wedstrijden tellen mee voor de tweed periode. Ook daarin staan de clubs dicht bij elkaar. Het is daarom na afloop elke speelronde weer spannend om te zien hoe de ranglijst er dan uitziet. Vanaf deze plek iedereen een mooie en sportieve zaterdag toegewenst.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer