SVZW sleept overwinning uit het vuur in Kampen

Voor de eerste keer dit seizoen reisde SVZW zaterdag af naar Kampen. Deze keer voor een bezoek aan DOS Kampen. Onder mooie weersomstandigheden, en voor redelijk wat publiek, floot scheidsrechter Tyler om 15.00 uur voor aftrap van deze wedstrijd.

Door Gerrit Koers

Actiefoto’s: Johan Gierveld (archief)

Gelet op de blessuregevallen moest trainer Joram Hendriks opnieuw puzzelen om tot een goede opstelling te komen. Nick Koopmans, normaal speler van het tweede elftal, stond deze middag als linksbuiten in de basis.

Van dichtbij

In de eerste tien minuten kreeg SVZW al twee hoekschoppen, maar die leverden niets op. Vlak daarna ging Mathijs Blok alleen op doelman Julian Bakker van SVZW af, maar hij wist deze kans niet te benutten. SVZW kreeg opnieuw een hoekschop. De bal kwam bij Robin de Jong, en hij tikte van dichtbij de 0-1 binnen. DOS Kampen probeerde wel om wat terug te doen. Roman Beuling zag zijn poging stranden op Julian Bakker. De aanvallen van DOS liepen vaak over de linkerkant, Allan Bakker werd veel gezocht door zijn teamgenoten. Niet zo raar want hij bleek een behendige aanvaller. Hij kreeg ook twee mogelijkheden om te scoren, maar hij wist deze kansen niet benutten. Frank Smit kreeg ook nog een kans, maar DOS doelman Kevin Dijkstra wist het schot te stoppen. Met de 0-1 op het bord gingen de beide teams rusten.

Profiteren

Vlak na rust de eerste gele kaart van deze wedstrijd. Deze was voor Burak Alp van de thuisclub. DOS Kampen ging energiek op zoek naar de gelijkmaker. SVZW loerde ondertussen op de kans om te komen tot snelle uitvallen. In de 56e minuut lukte het SVZW om te komen tot snelle counter. Lars van Putten schoot net over. Het was wederom Allan Bakker die op het SVZW- doel mikte, maar Freek Grondman wist dit schot goed te blokkeren. SVZW stond dan wel met 0-1 voor, maar een DOS Kampen aanval kon ook zomaar een doelpunt opleveren. In de 64e minuut de eerste wissel van de thuisclub. Mathijs de Blok werd vervangen door Robin Mulder. Tien minuten later kwam SVZW op een 0-2 voorsprong. De DOS-verdedigers letten niet goed op, en Lars van Putten wist hiervan te profiteren.

Prima doelman

Dos Kampen ging hierna over op de alles of niets tactiek. Verdediger Nick Notrot werd vervangen door spits Mark Sollie. Vlak daarna de tegenzet van SVZW. Spits Nick Koopmans werd vervangen door verdediger Timber Breukelman. Het werd vaak druk voor het SVZW doel. In de 80e minuut was daar een goal voor de thuisclub, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Lars Scholten van SVZW ontving een gele kaart, want hij bracht een tegenstander ten val. DOS Kampen bleef zoeken naar een doelpunt, het lukte niet, ook omdat Julian Bakker wederom liet zien dat hij een prima doelman is. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Maarten Jansen in het veld voor Frank Smit. In blessuretijd was daar dan toch nog de 1-2 door Raymond Beuling. Zou SVZW de overwinning nog uit handen geven?

Het antwoord op deze vaag was nee. Het was Maarten Jansen die de 1-3 maakte. Meteen hierna floot de scheidsrechter voor het einde van deze wedstrijd. Een mooie teamprestatie, deze overwinning van SVZW. Zaterdag komt Nunspeet naar Wierden. Zoals gebruikelijk is de aftrap om 14.45 uur.

DOS Kampen – SVZW: 1-3 (0-1)

Opstelling SVZW: Bakker, Grondman, De Jong, Van Putten, Koopmans (77′ Timberman), Scholten, F. Smit (88′ Jansen), M. Smit, Geelen, Maat, Pouls.

12′ 0-1 (De Jong)

73′ 0-2 (Van Putten)

92′ 1-2 (Beuling)

95′ 1-3 (Jansen)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer