Vroomshoopse Boys kan geen vuist maken tegen PH

Op het zonnige voetbalcomplex van PH in Almelo troffen PH en Vroomshoopse Boys elkaar zaterdag. Beide teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst. Winst voor Vroomshoopse Boys zou betekenen dat er een goede stap vooruit kon worden gemaakt.

PH nam direct het initiatief, speelde gretig en kreeg al snel enkele kansen. In de zesde minuut kreeg Rick Droste de kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Zijn schot ging echter rakelings voorlangs. In de tiende minuut was er de eerste fraaie Boys aanval. Een mooie voorzet van Ernst-Jan Heideman bereikte Juliën Derks, zijn schot ging echter net over.

Onhoudbaar

In de dertiende minuut een goede kans voor PH. Sil Derks wist het schot van de gevaarlijke PH-aanvaller Rick Droste tegen te houden en voorkwam daarmee een achterstand. Enkele minuten later opnieuw een goede aanval en een kans op de openingstreffer voor de thuisploeg. Rick Droste maakt hier geen gebruik van en schoot naast. In de 27e minuut opende Kubilay Coban de score voor PH. Het afstandsschot dat nog door de Boys verdediging van richting werd veranderd, was onhoudbaar voor de Vroomshoopse goalie Rene Kok. PH bleef aandringen en in de 39e minuut wist Sam Hesselink met een afstandsschot het net te vinden. Met een achterstand van 2-0 ging Vroomshoopse Boys de kleedkamer in.

Prima genomen corner

Ruben Smedema en Ruben de Groot namen de tweede helft de plaatsen in van Bram Hooijer en Sil Derks. De tweede helft zagen we een ander beeld dan in de eerste helft, waarin de Boys te afwachtend was. In de 65e minuut wistt Jos Hutten de 2-1 op het scorebord te brengen. Uit een prima genomen corner van middenvelder Léon Dogger kopte hij de bal in het doel. Enkele minuten later wist Julien Derks Jelle Drees te bereiken, zijn schot trof net geen doel. In de 73e minuut werden Jelle Drees en Ernst-Jan Heideman gewisseld door Bert Verschoor en Ton Kunst. Enkele minuten later werd Ton Kunst door middel van een perfect steekpass van Léon Dogger in stelling gebracht om de gelijkmaker te maken. Hij werd echter door een PH-verdediger vastgehouden. Vroomshoopse Boys claimde een penalty, maar scheidsrechter Frank Assink zag het anders.

In de 89e minuut een fraaie aanval over rechts, de voorzet van Ton Kunst weet Tom Pierik te bereiken, hij kopt helaas over. In de slotseconden is het dan wel raak , PH weet de 3-1 op het scorebord te brengen. De arbiter ziet in een op het oog correcte verdedigingsactie van Léon Dogger een overtredingen legt de bal op de stip. Sam Hesselink weet deze strafschop strak in te schieten, waardoor keeper René Kok kansloos is. Door dit verlies heeft Vroomshoopse Boys de weg naar boven nog niet gevonden. Aanstaande dinsdagavond zal de thuiswedstrijd tegen IJVV worden gespeeld. (Aanvang 20.00 uur)

Opstelling Vroomshoopse Boys: Kok, Derks (46′ De Groot), Drenthen, Veld, Pierik, Drees (73′ Kunst), Hooijer (46′  Smedema), Dogger, Derk, Heideman (73′ Verschoor), Hutten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer