A.D.’s voorbeschouwing: VV Mariënberg vandaag niet slap uit de kleedkamer tegen SVVN

Vandaag is VV Mariënberg op het vertrouwde Westerpark gastheer voor Sport Vereniging Volharding Nijverdal (SVVN dus), dat normaal gesproken bivakkeert op sportpark Groot Lochter aan de Rossinistraat 2 in Nijverdal. Dat gezegd hebbende!

Voorbeschouwing op VV Mariënberg -SVVN (zaterdag 5 maart 2022)

Door A.D.

Slap uit de kleedkamer

‘Slap uit de kleedkamer komen’, kent u die uitdrukking? Dominee Eppe Gremdaat, het alter-ego van Paul Haenen, die tevens voor de stem van Ernie (inderdaad, die van Bert ja) tekent, zou zijn hart ophalen op de thuishaven van onze gasten uut het dorp wat ooit voortkwam uit de samentrekking Nijver(heid) en (Regge)dal. In Nijverdal schijn je zoveel te kunnen doen dat je het wel heel erg bont moet maken als je de tweede helft slap uit de kleedkamer wil komen. Althans als ik de stukkieschrijver op de site van de groenhemden mag geloven. Want de laatste twee wedstrijden op rij kwamen de mannen van trainert René de Visscher schijnbaar zo slap als een vaatdoek uut de kleedkamer, zekers niet als herboren.

Aandelen in Pickwick

Wat zit er in de thee? Is misschien ene M. Borkent werkzaam op het sportpark met aandelen in Pickwick. Ik vraag dit voor een goede vriend natuurlijk….) Gelukkig voor de fanatieke Nijverdallers leidde dit niet tot schipbreuk. Uut in Bruchterveld op de Noppenweide zag SVVN in de tweede helft wel de Tricolores nog terug komen tot 3-3 nadat ze eerst kansloos met 0-3 achter stonden. Gelukkig voor alles wat SVVN een warm hart toedraagt stalen ze alsnog de overwinning (3-4 winst). Britishfield in mineur achterlatend, gelukkig herpakten onze goede buren zich vorige week in Hengelo tegen Wilhelminaschool. Knap hoor, vast een biertje opgedronken na afloop in de Noppenveste. Toch?

Ongezouten roomboter

Vorig week tegen Sempre Avanti van hetzelfde laken blijkbaar een groen pak. Ook leek er na 45 minuten ballen geen vuiltje aan de lucht te zijn maar kwamen de Voorwaartsen van Westerhaar best wel vaak in de buurt van doelman Patriz Loohuis. Tot vervelends toe. Maar ook nu sneed het mes aan de juiste zijde door de ongezouten roomboter. Wederom was er winst (ditmaal 3-2) voor het slap aan het tweede bedrijf begonnen SVVN. Door deze resultaten en het feit dat wij, Mariënberg dus, vorige week niet voetbalde. Andermaal wegens dat stomme virus, rot toch op joh, ging SVVN brutaal over ons heen op de ranglijst. Zij staan momenteel vijfde op gelijke hoogte met Banthum. 19 punten uit 11 duels. Wij vinden onszelf terug op plek zes met 18 punten uit 10. Kortom, er staat wel wat op het spel vandaag op het Westerpark.

Rennen, springen, vliegen…

Op een andere site las ik ook dat er ontzettend veel te doen is in Nijverdal aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Ze vermoeden zelfs dat Herman van Veen, niet Piet, hier de inspiratie vandaan toverde voor zijn klassieker: ‘Opzij, Opzij, Opzij, we moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan’. Je zou er zo slap van worden als een vaatdoek van al dat gedoe. Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Teveel zaken die rond kunnen gaan spoken in je hoofd. Als rechtgeaardde SVVN’er zou je er gewoon moe van worden en vervolgens behoorlijk slap uut die kleedkamer komen.

Foute en goede tak

Dat kan een keer verkeerd gaan aflopen, driemaal scheepsrecht of iets van gelijke strekking. De laatste twee duels aan de goede kant van de score, dat hoeft niet altijd zo te zijn hè. Het schijnt dat ze vroeger in Nijverdal zelf naar goud zochten. Nou moe, neem maar 18K mee ofzo. Ik ben er trouwens niet voor om SVVN te waarschuwen. Dat kan bovendien René de Visscher veel beter dan ondergetekende, wat ik oe brom! Maar wat ik nou niet snap, waarom heet de ene trainert De Visscher en de andere, die van ons dus, gewoon Visscher zonder ‘de’ als toevoeging? Komt dat door het feit dat Arjan eerder kwam als René en daarom ‘de’ niet nodig had. Of komt die ene van de foute en de andere van de goede tak? En wie dan? Zeg het maar, waarom heet André van den Heuvel in Oostenrijk ineens André van den Berg?

Opzij, Opzij, Opzij

Wij grossierden de laatste jaren altijd in gelijke spelen tegen onze gasten uit Nijverdal. Was handig voor het invullen op het toto-formuliertje, steevast een 3’tje. Succes verzekerd! Daar kwam helaas op 3 oktober, zegge en schrijven, in het jaar 2020 abrupt een einde aan. Op een stil en verlaten Westerpark, werkelijk geen bal aan, in de eerste of tweede fase van deze klotepandemie deponeerden de SVVN-kerels ons simpel Opzij, Opzij, Opzij! Want het werd maar liefst 0-3 voor de Groot Lochter-bewoners, waar wij normaal altijd gelijk speelden. Hoe dan?

Niet slap uit de kleedkamer

Als we net zoals ON acteren op 12 februari jongstleden tegen SVVN. Dus: Beter, fitter en scherper zijn, dan kan het kwartje dit keer zomaar onze kant op vallen. Waarvan Akte. Vorige week beloofde de ene Visscher, zonder ‘de’, en Arjan van voren nog uw razende reporter dat er deze week scherp getraind zou gaan worden. Aan de inzet kan het niet liggen. Kortom, met andere woorden, er staan vandaag elf tot de tanden gewapende Westerparkbewoners aan de aftrap. Dan moet je niet slap uit de kleedkamer komen.

Dan moet je rennen, springen, vliegen. Euh, maak ze nou niet wijzer dan dat ze al jarenlang zijn in Nijverdal en omstreken. Ze weten het toch altijd beter. Daarom gok ik maar ouderwets op een 3-1 zege. Scheidsrechter is de heer Jan Klein Ganseij, maar zijn daden benne groot, en hij blaast om half drie voor het eerst op zijn fluit. Veule wille maar vooral veule Skik. Joah, mag wel zo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer