Wereldkampioen Armand Duplantis naar Hengelo

Wereldkampioen en wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Armand Duplantis komt naar de 41e editie van de FBK Games op Pinkstermaandag 6 juni 2022. De fenomenale 22-jarige hoogvlieger pakte afgelopen weekend in Belgrado tijdens het WK Indoor de wereldtitel. Dat deed hij door zijn twee weken-oude wereldindoorrecord met de polsstok van 6,19 meter te verbeteren naar 6,20 meter.

Foto: FBK Games

Met zijn komst naar Hengelo keert Duplantis terug naar de plaats waar hij vorig jaar met 6,10 meter zijn beste wereldjaarprestatie in de buitenlucht realiseerde. Minder dan twee maanden later werd hij Olympisch kampioen. De laatste jaren staat er al geen maat meer op de jonge Mondo zoals hij liefkozend genoemd wordt. Zo won hij in zijn prille carrière al dertien (!) Diamond Leaguewedstrijden waaraan hij sinds 2018 deelgenomen heeft en werd hij in 2018 en 2019 Europees kampioen, zowel outdoor als indoor.

Duplantis kennende zal hij de lat in Hengelo op 6 juni weer hoger leggen dan zijn eigen FBK-record van 6,10 meter en wie weet probeert hij ook zijn eigen wereldrecord van 6,15 meter in de buitenlucht van 2020 te overstijgen.

Duplantis: “Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan de FBK Games. Ik sprong 6,10 m en verbrak daarmee het meeting record. En ondanks dat er vanwege COVID-maatregelen maar 1500 toeschouwers in het stadion op de tribunes toegestaan waren, vond ik het geweldig om in Hengelo te springen. Het enthousiasme van het publiek was fantastisch! Ik vermoed dat het dit jaar nog veel gaver zal zijn met niet slechts 1500 toeschouwers, maar een heel stadion vol publiek. Het FBK Stadion is daarnaast een geweldig atletiekstadion en een plek waar je echt hoog kunt springen, dus ik kijk ernaar uit om dit jaar terug te keren naar Hengelo.”

Ellen van Langen, Meeting Director FBK Games: “We zijn blij dat Mondo Duplantis terugkeert naar de FBK Games. Duplantis kiest zijn wedstrijden zorgvuldig. Hij voelt zich dan ook echt thuis in Hengelo, onder andere vanwege de wisselwerking met het publiek. Met volle tribunes verwacht ik echt spektakel!”

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van twaalf wedstrijden. De ticketverkoop is geopend. Alle informatie over de FBK Games vindt u op www.fbkgames.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer