SVZW behaalt benauwde, maar verdiende overwinning op SVI

Op een koude zaterdagmiddag stonden SVZW en SVI tegen over elkaar op sportpark Het Lage Veld in Wierden. Welk team zou in staat zijn de middenmoot positie te verstevigen.

Door Gerrit Koers 

Foto’s: Henk Steen

SVZW wist dat SVI de laatste vijf wedstrijden op rij had gewonnen. Met passie en strijd spelen was het motto van SVZW. Om 14.45 uur floot scheidsrechter Ruben Jonker voor de aftrap.

Beheerst

Vlak daarna was er al de eerste corner voor SVI, maar die leverde niets op. SVZW begon goed en won veel duels in de verdediging en op het middenveld. In de achtste minuut legde Aron Pouls de bal mooi achter de SVI verdediging, maar Luuk Geels kan net niet bij de bal. In de 12e minuut maakte SVI speler Jasper Koopman hands in het strafschop gebied. Gevolg was een gele kaart voor hem en een strafschop voor SVZW. Penalty specialist Robin de Jong nam plaats achter de bal, en schoot beheerst de 1-0 binnen. SVZW ging door op de ingeslagen weg.

Op waarde ingeschat

In de 23e minuut was daar de eerste gevaarlijke aanval van SVI. Maar de voorzet belandde achter Thom Kooke, hij probeert de bal nog met een hakje te raken, maar dat mislukte. SVZW-doelman Julian Bakker kwam uit zijn doel om een bal weg te koppen, dat lukte ook, maar Youp Kok kwam met hoog geheven been richting de bal. Hij raakte daarbij Bakker aan het hoofd en kreeg terecht de gele kaart. In de 34e minuut scoorde Luuk Geelen de 2-0 voor SVZW. Kelvin Slomp gaf een prima pass en die werd op waarde ingeschat. Vlak voor rust was er nog een goede kans voor SVZW, maar geen doelpunt.

Hardhandig

SVI begon de tweede helft met Frank Jansen op de plaats van Maurizio Parrella. De bezoekers wilden met een goede tweede helft de achterstand goed zien te maken. De verdediging van SVZW kwam meer onder druk te staan, maar Julian Bakker wist een harde inzet te keren. Tom ter Hogt werd hardhandig van de bal gezet. Waar iedereen een gele kaart voor de dader verwachtte, kreeg Lars van Putten een gele voor protesteren tegen deze beslissing. In de 61e minuut was daar de eerste wissel van SVZW. Maarten Jansen kwam in het veld voor Aron Pouls.

Met alle macht

In de 65e minuut scoorde SVI de 2-1. Doelpuntenmaker was Thom Kooke. Vlak daarna kreeg Jordy Halfwerk van SVI de gele kaart. SVZW probeert de 2-1 over de streep te trekken. Wanneer Tom ter Hogt hinderlijk voor de bal bleef staan bij een vrije trap van SVI, kreeg hij de gele kaart. SVI ging met alle macht die het bezat in de aanval om de gelijkmaker te maken. Hierdoor kwam er meer ruimte voor SVZW. En ook kansen voor Maarten Jansen en Frank Smit. Maar geen goals en zo bleef het billen knijpen voor SVZW.

Gele kaart

In de 81e minuut werd Tom ter Hogt vervangen door Dries Buimer. Vlak daarna vond er een dubbele wissel plaats bij SVI. Jordy Halfwerk en Jorn Mesonides werden afgelost door Lucas Nunnink en Jaoud Akloud. Deze laatste kreeg een paar minuten na zijn invalbeurt de gele kaart van de scheidsrechter. SVZW bracht ook nog een derde wisselspeler in het veld: Yunus Gungor loste Kelvin Slomp af. Na ongeveer vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Jonker voor het einde van de wedstrijd.

Een verdiende overwinning voor SVZW, vooral op basis van de eerste helft. Het was onnodig spannend doordat SVZW er niet in slaagde meer doelpunten te maken. Zaterdag 9 april aanstaande gaat SVZW op bezoek bij SDV Barneveld. De volgende thuiswedstrijd is 16 april: De derby tegen DOS ’37.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer