‘De hele wedstrijd de controle gehad’

FC Twente won de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam vrijdagavond met 2-0. Voor het oog van 29.100 toeschouwers werd de score na ruim twintig minuten geopend. Ricky van Wolfswinkel schoot beheerst raak. In de tweede helft maakte Michel Vlap op aangeven van Robin Pröpper het tweede doelpunt.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker

Beide doelpuntenmakers blikten na afloop van het duel terug tegenover de camera van ESPN. “We hebben de hele wedstrijd de controle gehad.”

Fantastische pot

“Ik ben ook blij voor Michel”, zei Ricky van Wolfswinkel. “Hij speelde een fantastische pot en gooide de wedstrijd in het slot.” Van Wolfswinkel zag in De Grolsch Veste een FC Twente dat de wedstrijd in handen had. “We hebben de hele wedstrijd de controle gehad, twee doelpunten gemaakt en niets weggegeven.”

Steeds meer betrokken

“Ik wilde graag weer voor Vak-P staan en juichen”, vertelde Michel Vlap. “Ik wil belangrijk zijn voor de ploeg en dan is het lekker dat het lukte. Ik weet dat FC Twente en de ploeg tevreden zijn, maar persoonlijk wil ik meer. Ik wil mezelf laten zien, ik voel me hier thuis. Voor mijn gevoel gaat het steeds beter, ik ben steeds meer betrokken”, zei de huurling.

“Er zijn nog een paar wedstrijden te spelen”, besloot Vlap. “Hopelijk kan ik daarin nog aan mijn statistieken werken. Al moet je ook niet te graag willen, uiteindelijk doe je het goed in teambelang. We staan er geweldig voor als ploeg en dat is ook heel veel waard.”

FC Twente – Sparta Rotterdam 2-0 (1-0)

Scoreverloop

23′ (Van Wolfswinkel)
57′ (Vlap)

Gele kaart: Vriends, Verschueren, Masouras (Sparta Rotterdam)

Scheidsrechter: Makkelie

Toeschouwers: 29.100

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pröpper, Pleguezuelo, Smal, Zerrouki, Sadilek, Vlap (89′ Bosch), Limnios (89′ Cleonise), Van Wolfswinkel (82′ Ugalde), Misidjan (82′ Cerny).

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Heylen (77′ Meerstadt), Vriends, Auassar (64′ Drakpe), Durmisi (54′ Dalmau), Jans, Van Mullem (64′ Namli), Verschueren (64′ Mijnans), Masouras, Thy.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer