De Tukkers met veel moeite langs Losser

Het vlaggenschip van De Tukkers speelde afgelopen donderdagavond de thuiswedstrijd tegen KVV Losser. Het duel was op verzoek van Losser verplaatst in verband met Carnaval. Onder kunstlicht leek de wedstrijd op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, maar in de 85e minuut brak Mart van der Heiden de ban en bezorgde De Tukkers toch nog een driepunter.

De gasten kregen na drie minuten een grote mogelijkheid. Er werd goed gecombineerd op het middenveld, waarna de spits werd vrijgespeeld. Helaas voor Losser werd de aanval afgefloten wegens buitenspel. Daarna viel er weinig te beleven op sportpark ‘T Loarkamp. Losser stond goed compact op eigen helft en De Tukkers was niet bij machte om het verdedigende blok kapot te spelen.

Onder vuur

De eerste doelpoging van de Albergenaren viel te noteren in minuut 21. Kjell Huisman speelde zich vrij en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied. De doelman van Losser wist zijn inzet tot corner te verwerken. In het restant van de eerste helft namen beide teams het doel nog een keer onder vuur, maar de doelmannen konden beide keren simpel redden. Na de thee kwam De Tukkers goed uit de kleedkamer. Invaller Sven Masselink was meerdere malen dreigend aan de linkerkant en legde bal na 52 minuten spelen goed terug op Kjell Huisman. Hij raakte het leer niet goed, waardoor deze kans verloren ging.

Uitbarsting enorm

Losser kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, maar scoorde in minuut 68 toch bijna de openingstreffer. Uit een counter ontving Bhodi Gering de bal en wist zijn tegenstander te passeren. Zijn schot in de korte hoek wist Rens Davina knap te pareren. Het leek erop dat De Tukkers twee punten ging verliezen, maar daar bracht Mart van der Heiden vijf minuten voor tijd verandering in. Losser verloor simpel de bal, waardoor Kjell Huisman aan de linkerkant kon worden aangespeeld. Zijn voorzet werd door spits Van der Heiden met buitenkant voet gepromoveerd tot doelpunt: 1-0. De uitbarsting was enorm en in het slot kwam de zege van de Albergenaren niet meer in gevaar.

Komend weekend speelt het eerste elftal van De Tukkers niet. De zwart-witten komen Paasmaandag weer in actie. Om 14.00 uur wordt er dan afgetrapt in Deurningen tegen DSVD 1.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer