DOS ’37 tankt zelfvertrouwen door weer te scoren

Een week geleden wilde het niet lukken om gelijk te spelen in Wierden. Maar tegen DZC ’68 werd een 0-2 achterstand door DOS ’37 weggewerkt naar een remise van 2-2. Na rust was de hoofdrol daarbij weggelegd voor Menno Kamphuis met een treffer en een assist.

Foto: Jeroen Tempert sport-fotografie

In de eerste minuten werd DOS gedwongen om op de eigen helft te gaan verdedigen. De Doetinchemmers zetten druk op het doel van de thuisploeg, maar zagen toch goede kansen voor de Vriezenveners ontstaan. Na een prima dieptepass werd Koen Nijkamp op het laatste moment van de bal gezet door een verdediger. Even later zag Hidde Boers zijn direct genomen bal uit een voorzet van Twan Schoonewille door doelman Mike Thus worden gepakt

Enkele opstootjes

Het team van trainer Jos van der Veen begon beter te spelen en dwong de opponent tot alleen maar verdedigen. Wegens buitenspel werd een doelpunt voor DZC ’68 geannuleerd en even later schoot Aron Hebbink net naast. Maar de voorsprong kwam er toch. Uit een vrije schop van Thomas Kleinlugtenbeld werd een teruggelegde kopbal door Jelle van Rinsum met het hoofd binnen geknikt: 0-1. Gloria Papela en vooral Aron Hebbink verzuimden de voorsprong te verdubbelen. Rik Vlutters schoot zijn team wel naar een 0-2 ruststand door een houdbare vrije schop vanaf twintig meter raak te schieten. Helaas ontsierden enkele opstootjes de eerste helft.

Met succes

Het Vriezenveense trainersduo bracht aan het begin van het tweede bedrijf aanvaller Menno Kamphuis voor middenvelder Glenn Jansen. DOS ’37 ging spelen met een ander spelsysteem met daarin plaats voor drie aanvallers. En met succes. Binnen tien minuten kopte Menno Kamphuis de voorzet van Koen Nijkamp binnen. Zeven minuten later troefde hij verdediger Marijn de Kler af om vervolgens Ronald te Morsche in staat te stellen om te scoren: 2-2. Vijf minuten voor tijd schoot de aanvaller snoeihard op het doel, maar DZC-doelman Mike Thus voorkwam met een prima redding een voorsprong voor de Vriezenveners.

Gelukkig voor de gastheren lieten Aron Hebbink en Fabian Mensah hun scoringskansen liggen, zodat er eindelijk en verdiend weer een punt werd veroverd. DOS ’37 liet zien dat het weer doelpunten weet te produceren. Dat geeft extra vertrouwen voor de midweekse wedstrijd tegen rode lantaarndrager Hierden. Een cruciaal duel, waarin alleen winst telt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer