Femke Bol naar FBK Games in Hengelo

Femke Bol start op Pinkstermaandag 6 juni 2022 bij de 41ste editie van de FBK Games in Hengelo. Ze komt daar uit op de 400 meter horden, haar favoriete discipline. Na de eerdere aankondiging van polsstokhoogspringer Mondo Duplantis verheugt de organisatie van de FBK Games zich op de komst van Femke, die in 2021 definitief haar doorbraak kende in de internationale topatletiek.

Foto: FBK Games

Zege na zege

Vorig voorjaar reeg ze indoor de ene zege na de andere aan elkaar op de 400 meter met een Europese titel als absolute bekroning. In de zomer veroverde de 22-jarige Amersfoortse tijdens de Olympische Spelen in Tokio een bronzen medaille in een wereldrecordrace. Ook wist ze het eindklassement van de prestigieuze Diamond League te winnen. Vorige maand nam ze uit Belgrado bij de WK Indoor nog een zilveren medaille op de 400 meter mee, vlak achter tweevoudig Olympisch kampioene Shaunae Miller-Uibo van de Bahama’s.

FBK Games: eerste wedstrijd over 400 meter horden

De FBK Games wordt de eerste wedstrijd over 400 meter horden dit jaar voor de 22-jarige Amersfoortse. Coach Laurent Meuwly: ”Vorig jaar liep Femke veel wedstrijden om internationale ervaring op te doen. Die heeft ze inmiddels volop en daarom doet ze er nu een stuk minder. Bovendien heeft ze de limiet voor de WK in Eugene en EK in München al op zak. Het gaat er deze zomer om vooral te kijken wat ze nodig heeft om In Eugene en München niet opgebrand maar juist in topvorm te zijn.” Als voorbereiding op het zomerseizoen is Bol momenteel drie weken op trainingskamp in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom.

Femke Bol: “Ik ben echt ontzettend blij dat ik eindelijk een wedstrijd in Nederland in een vol stadion kan lopen! Door alle COVID-maatregelen heb ik dat nog nooit kunnen doen. Als kind zat ik bij de FBK Games op de tribune, nu sta ik er zelf aan de start. Ik kijk echt uit naar 6 juni en hoop in aanloop naar het EK en WK later deze zomer een mooie en vooral snelle race te kunnen lopen.”

Ellen van Langen, Meeting Director FBK Games: “Vorig jaar liep Femke Bol een stadionrecord bij de FBK Games en toch gaf ze na afloop aan eigenlijk een snellere tijd voor ogen gehad te hebben. Haar mooie ambities, gretigheid en focus tekenen de atlete Femke Bol en we zijn dan ook erg verheugd dat ze er opnieuw voor kiest bij de FBK Games in Hengelo te starten. Ik zie erg uit naar haar race in Hengelo.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer