Fleringen verslaat VV Oldenzaal en pakt periodetitel

Op donderdag 21 april stond voor Fleringen de competitiewedstrijd tegen VV Oldenzaal op het programma. Minimaal een gelijkspel zou betekenen dat Fleringen een periodetitel in de vierde klasse A zou innemen. Dit zou een mooie prestatie voor de rood-witten van Hielke aan de Stegge zijn, iets dat in de geschiedenis van VC Fleringen nog niet eerder voorgekomen is.

Bij Fleringen waren er de nodige personele problemen. Naast de langdurige geblesseerde Robin Heithuis was ook Martijn Poppink afwezig. Sjoerd Booijink moest nog verstek laten gaan met een enkelblessure en vlak voor de wedstrijd werd bekend dat ook Jasper Slaghekke niet kon spelen. De nodige hoofdbrekens dus voor Hielke aan de Stegge.

Oppassen geblazen

Het betekende een basisplaats voor Nout van der Kamp als rechtsbuiten. Milan Booijink bekroonde zijn goede vorm van de laatste weken met wederom een basisplaats op het middenveld. De Fleringer bank werd gevormd door Tim Stopel, Tycho Morskieft, Dylan Kuipers, Brian Oude Lansink en Brent van der Kamp. Bij VV Oldenzaal veelal dezelfde namen als in de thuiswedstrijd in Fleringen. Oppassen geblazen dus voor de sterke spits Nijhof en de beweeglijke nummer tien Jurrien Mulder. Om 19.00 uur blies scheidsrechter Van der Veen voor het eerst op zijn fluit.

Bovenliggende ploeg

De eerste kans in de wedstrijd was voor Fleringen. Nout van der Kamp speelde zichzelf vrij op de rechterflank en stak Bram Meen weg. Het schot van Meen kon nog maar net gepareerd worden door doelman Rik Bollen van VV Oldenzaal. Een paar minuten later was het wel raak voor VC Fleringen. Steven Schepers was er met de mooie loopactie en Bram Meen zag de ruimte om de Fleringer middenvelder weg te steken. Oog in oog met Bollen maakte de aanvoerder van Fleringen geen fout: 0-1. Fleringen was de bovenliggende ploeg en gaf VV Oldenzaal geen ruimte.

Vervelende hamstringblessure

Met een kleine twintig minuten gespeeld brak Simon Elshuis door via het centrum. Hij controleerde de bal net niet goed genoeg waardoor Rik Bollen simpel kon oppakken. VV Oldenzaal werd hierna even gevaarlijk maar Bram Kamphuis kon het schot van Gijs Nijhof eenvoudig pareren. Niet veel later een domper voor Fleringen, toen Milan Booijink met een vervelende hamstringblessure het veld moest verlaten. Tycho Morskieft was zijn vervanger. Een paar minuten hierna wist Fleringen de 0-2 te scoren, bijna identiek aan de eerste goal.

Moeilijke hoek

Dit keer was het Bram Meen die diep ging en Nout van der Kamp die de ruimte zag en Meen wist weg te steken. Oog in oog met Rik Bollen bleef Bram Meen rustig en schoot hij beheerst de 0-2 tegen de touwen. Ontlading in het Fleringse kamp. Dit mocht niet meer misgaan. Vlak voor rust nog een grote kans voor Simon Elshuis, waarbij doelman Bollen als winnaar uit de strijd kwam. De laatste actie voor rust leverde bijna nog de 0-3 op, wanneer Bram Meen de bal fraai met de borst meenam, de keeper wistt te passeren maar vanuit een moeilijke hoek de bal net niet in het lege doel wist te werken. Ruststand: 0-2 in het voordeel van Fleringen.

Niet verwacht

De tweede helft kwam het eerste wapenfeit van Nout van der Kamp. De jonge buitenspeler maakte zichzelf knap vrij, maar schoot van grote afstand een metertje over het doel van Bollen. Een paar minuten later moest diezelfde Nout van der Kamp het veld ruimen. Hij werd vervangen door Dylan Kuipers. Na een klein uur spelen kreeg VV Oldenzaal een vrije trap op zo´n twintig meter van het doel. Middenvelder Mulder ging achter de bal staan en wist de bal hard achter Bram Kamphuis te schieten. Een kleine domper die Fleringen op dat moment niet verwacht had. Fleringen wist de rug echter knap te rechten. Slechtst enkele minuten na de treffer van VV Oldenzaal was het Tycho Morskieft die Bram Meen weg kon steken. Het harde schot werd in eerste instantie nog gepareerd maar op de rebound van Dylan Kuipers was Rik Bollen kansloos: 1-3.

Verre hoek

Fleringen ging op zoek naar meer. Met nog twintig minuten op de klok testte Bram Meen de keeper met een kiezelhard schot van afstand dat nog maar ternauwernood tot corner verwerkt kon worden. Ook VV Oldenzaal was gevaarlijk met een vrije trap van wederom Mulder, die maar net over de achterlijn dwarrelde. Met nog een kwartier te spelen viel de 1-4 voor Fleringen. Wout Booijink stuurde met een strakke pass Tycho Morskieft de diepte in en die bereikte met een strakke voorzet het hoofd van Bram Meen. De topscorer van de 4e Klasse A wist wel raad met dit buitenkansje en knikte hard raak in de verre hoek.

Grote kansen

Hierna liet aanvoerder Steven Schepers zich zien met een afstandsschot van twintig meter, dat niet eens zo ver naast ging. VV Oldenzaal gaf het op, speelde opportunistisch met lange ballen op Nijhof en de fysiek sterke invaller Cermin Colo, maar het was Fleringen dat de beste kansen kreeg. Met nog tien minuten op de klok nog twee grote kansen voor Fleringen. Eerst was het Dylan Kuipers die na een fraaie steekpass van Bram Meen oog in oog met Rik Bollen de Oldenzaalse doelman als winnaar uit de strijd zag komen. Hierna nog een grote kans voor Dries Koopman, maar ook hij vond Bollen op zijn weg.

Unieke prestatie

Brian Oude Lansink kwam hierna nog in de ploeg voor Simon Elshuis. De scheidsrechter vond het na precies negentig minuten wel welletjes: Fleringen is periodekampioen. Een overwinning van het collectief voor de ploeg van Hielke aan de Stegge. Ondanks de (gedwongen) wissels bleef Fleringen er vol voor gaan en werd er een mooie overwinning over de streep getrokken. Een unieke prestatie voor Fleringen om een periodetitel in de 4e Klasse te behalen. Het bleef nog lang gezellig in de kantine van sportpark ´t Reuvekamp.

Op zondag 24 april staat de volgende wedstrijd voor Fleringen alweer op het programma. Er zal dan worden aangetreden tegen het De Tubanters 1897 in Enschede. Om 14:00 uur zal er worden afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer