Jubilarissen CVV Achilles krijgen alsnog hun huldiging

Een feestelijke middag, afgelopen weekeinde bij CVV Achilles. De christelijke voetbalvereniging uit Enschede zette zaterdag maar liefst tien jubilarissen in het zonnetje. Alle tien bereikten in de coronaperiode hun jubileum en hadden daardoor nog een huldiging tegoed.

Foto omslag: Wicher Folkers

Tot twee keer toe was immers de nieuwjaarsreceptie uitgesteld. Reden: de coronamaatregelen lieten het niet toe. Het bestuur van Achilles wilde niet nog een jaar wachten met de huldigingen en besloot daarom, anders dan gebruikelijk, de jubilarissen toe te spreken op het hoofdveld, vlak voor de wedstrijd van het eerste elftal.

Drie punten

De feestelijke middag op het complex aan de Horstlindelaan trok veel bekijks. Het werd voor Achilles bovendien een geslaagde dag. De jeugd onder 16 kroonde zich op eigen veld tot kampioen na een 5-2 zege en ook alle andere teams pakten de drie punten, waaronder het eerste elftal dat tegen buurman Drienerlo speelde (1-0). Voorafgaand aan die wedstrijd kwamen de jubilarissen dus in actie. Achilles-voorzitter Arjan Hof sprak de leden op het hoofdveld uitgebreid toe, onder toeziend oog van vele familieleden en vrienden.

In de bloemetjes

Derk de Jong en Thijs Bos werden gehuldigd voor hun 25 jaar lidmaatschap en daarna volgde de grootste groep jubilarissen, namelijk die met een 40-jarig lidmaatschap. Het ging om Johan Odding, Rob Boers, Eric Mol, Arjan Barneveld, Arjan Hobbelink en Elly Reinds-Bruinink. Daarna volgden nog drie oudere leden: Jan Cammeraat (50 jaar lid), Wander Moes en Coen Hulscher (beiden 65 jaar lid). In het vervolg werd oud-voorzitter Han Deuzeman in de bloemetjes gezet. Hij had nog geen officieel afscheid gehad en kreeg die dus alsnog.

Deuzeman heeft een stap terug gedaan, nadat hij jarenlang zeer actief was voor Achilles. Helemaal gestopt is hij niet, inmiddels heeft hij al de eerste plannen op papier gezet met de jubileumcommissie voor het 100-jarige jubileum van Achilles in 2024.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer