NEO wint krap, maar verdiend van Lemelerveld

Na twee zure nederlagen heeft NEO weer een driepunter weten te pakken en op die manier de druk op koploper Bon Boys intact gehouden. Ondanks dat NEO voetballend voortdurend de bovenliggende partij was, maakt de ploeg het zichzelf wel lastig door wederom een aantal vorstelijke kansen om zeep te helpen en op die manier Lemelerveld lang in leven te houden. De goals in de 3-2 overwinning waren van Rick ten Tusscher, Twan Weghorst en Jochem Stam.

De eerste kans was al na een paar minuten voor Rick ten Tusscher, maar hij kon de bal net niet voldoende verwerken. Lemelerveld kreeg daarna een kleine (de bal eindigde op de bovenkant van het doel) en een enorme kans. Job Heerink verscheen alleen voor Thijs Terhalle, maar schoot de bal ruim naast.

Rakelings voorlangs

Daarna was het voor de thee bijna alleen NEO dat de klok sloeg. Ron Spoler kon een pass van Jochem Stam net niet verzilveren, Jesse Keur schoot nipt voorlangs na een slim passje van Ron Spoler en Wessel Bom kopte over na een voorzet van Mats Velner. Halverwege de eerste helft dan toch de verdiende 1-0 voorspong. Ron Spoler maakte de indruk de bal op de opstomende Wessel Bom te spelen, maar bediende uiteindelijk Rick ten Tusscher die de bal met veel gevoel naar de rechterhoek dirigeerde: 1-0. Na die goal volgden weer een paar NEO-kansen. Max Brunninkhuis schoot over en een mooie actie van Mats Velner had een goal verdiend, maar opnieuw scheerde de bal rakelings voorlangs.

Puike redding

Vlak daarna had opnieuw Job Heerink een kans na een Lemelerveld-counter. De boomlange spits schoot naast. Ook de laatste paar kansen voor de thee waren voor NEO. Eerst werd een schot van Ron Spoler gekraakt en ging millimeters naast. Vervolgens dwong Stef Rompelaar na een aanval over meerdere schijven doelman Ramaker tot een puike redding. Jochem Stam schoot een vrije trap rakelings naast, Rick ten Tusscher kon een mooie pass van Mats Velner net niet genoeg controleren en het slotakkoord was voor Ron Spoler. Hij kon nipt gestuit worden met een forse, maar faire tackle. 1-0 bij rust dus, waar het ook 5-2 had kunnen staan.

Opnieuw beginnen

Na de rust begon NEO weer goed. De actieve Rick ten Tusscher schoot net naast en Jochem Stam voorlangs. Toen twee spelers van Lemelerveld elkaar uitschakelden, kon Max Brunninkhuis langs de achterlijn opstomen. Ook nu kon Ramaker de zaak nog net redden. Nadat Jochem Stam een volley over de goal zag verdwijnen speelde NEO tien minuten erg matig. Eerst moest Bas Spenkelink een dreigende situatie bezweren, maar dezelfde Spenkelink onderbrak vlak daarop een mooie Lemelerveld-aanval onreglementair. De toegekende strafschop was geen probleem voor Matthias Reimink: 1-1 en NEO kon weer opnieuw beginnen.

Afgeslagen hoekschop

Nadat alweer Jochem Stam een schot gered, zag door Ramaker en Thijs Terhalle een schot van een meter of zestien goed pareerde viel na zeventig minuten toch de verdiende 2-1. Wessel Bom leek achter een kansloze bal aan te gaan, maar zijn inzet werd beloond. De bal kwam via Rick ten Tusscher bij de net ingevallen Twan Weghorst die hard raak schoot: 2-1. Nadat Rick ten Tusscher en Jochem Stam een unieke mogelijkheid niet goed uitspeelden, viel de 3-1 uiteindelijk ook nog. Uit een afgeslagen Lemelerveld-hoekschop belandde de bal op het middenveld bij Jochem Stam die twee spelers van Lemelerveld van zich afschudde en ook Ramaker omspeelde: 3-1.

Rebound als prooi

Het sierde Lemelerveld dat de ploeg door bleef knokken en nadat Max Brunninkhuis een volgende kans gekeerd zag door Ramaker en Kevin Roesink wellicht een strafschop had moeten krijgen, kreeg de ploeg uit Salland in de laatste minuut een hoekschop. De rebound daarvan was een prooi voor Job Heerink die de eindstand op 3-2 bepaalde. NEO weet weer wat winnen is en de overwinning op Lemelerveld was uiteindelijk zeer verdiend. Maar zolang een duel niet vroegtijdig in het slot wordt gegooid, kun je je de problemen toch nog over jezelf afroepen.

Zondag komt NEO alweer in actie op ’t Wooldrik, Barbaros is dan de tegenstander. In Hengelo werd destijds wel met 2-0 gewonnen, maar Barbaros is een goede tegenstander die dit weekend het sterke Suryoye zelfs versloeg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer