Pittige opgave voor SVZW: Uit naar CSV Apeldoorn

SVZW is bezig aan een goede serie in de 1e Klasse D. Zaterdag 30 april staat de uitwedstrijd naar CSV Apeldoorn op het programma. Hier moet blijken wat SVZW kan tegen een titelkandidaat.

Door Gerrit Koers

Actiefoto’s: Henk Steen (archief)

CSV Apeldoorn is voor veel volgers van de 1e Klasse D de grootste kandidaat voor het kampioenschap. Op dit moment heeft de ploeg 37 punten gehaald uit 19 wedstrijden. Met 44 doelpunten voor is CSV Apeldoorn de meeste scorende ploeg in de competitie. Verdedigend zit het ook wel goed, want tegenstanders wisten maar 19 keer te scoren tegen het team van trainer Jan Kromkamp.

Veel doelpunten

Afgelopen zaterdag speelde CSV Apeldoorn met 2-2 gelijk tegen De Merino’s. En zij kwamen daarmee nog goed weg, want de scheidsrechter ontging het in de blessuretijd dat een speler van CSV de bal met de hand uit het doel sloeg. Dat zal wel het geluk zijn dat koplopers vaak hebben. Op 30 oktober eindigde SVZW tegen CSV Apeldoorn in 3-4. Een wedstrijd met veel doelpunten, zoals zo vaak het geval in de ontmoetingen tussen deze twee elftallen. Lars Huber en Patrick Maneschijn hebben allebei tien keer gescoord en staan daarmee tweede op de lijst van topscorers de 1e Klasse D. Eerste op deze lijst is Frank Smit van SVZW, met 11 treffers. CSV Apeldoorn wil graag kampioen worden, dan moet je in elk geval thuiswedstrijden winnen. Ook tegen SVZW gaat CSV Apeldoorn voor de winst.

Goede loopacties

SVZW heeft te maken met veel blessures onder de aanvallers in de selectie. Toch zijn de resultaten best goed de laatste weken. Op 19 maart verloor SVZW met 0-3 van de huidige koploper Nunspeet. Alle wedstrijden daarna werden gewonnen. Inmiddels staat SVZW op zesde plaats op de ranglijst. In de strijd om de derde periode staat SVZW nu samen met Nunspeet op de eerste plek. Er moeten nog wel zeven wedstrijden worden gespeeld voor die titel, dus er kan nog van alles gebeuren. SVZW speelt goed voetbal met de beschikbare spelers. Het lukt vaak om vanuit het middenveld met goede loopacties kansen te creëren. Dat was in de wedstrijd tegen Bennekom ook het geval. De trainer van Bennekom beaamde na de wedstrijd dat zijn team geen antwoord had op de lopende middenvelders en aanvallers van SVZW.

CSV Apeldoorn is een echte uitdaging voor SVZW. Lukt het om in Apeldoorn met de juiste tactiek deze titelkandidaat te verslaan? Zeker is dat SVZW gaat voor een goed resultaat op sportpark Orderbos. Om 15.00 uur is de aftrap van deze wedstrijd. Alex van Kraay is aangesteld als scheidsrechter voor deze match.

De overige wedstrijden van zaterdag 30 april

Het toto-briefje van Gerrit Koers

Bennekom – Nunspeet (2)

Bennekom verloor zaterdag van SVZW. Zij verzuimden in Wierden om de kansen te benutten en daarmee is nederlaag voor een deel verklaard. Nunspeet is op dit moment koploper in de 1e Klasse. Zeven wedstrijden op rij winnen, dan klim je vanzelf op de ranglijst. Bennekom wil graag een rol spelen in de derde periode. Dan moet je wedstrijden gaan winnen. Dat zal lastig worden tegen Nunspeet. Bij bezoekers loopt het allemaal naar wens. Het lukt de bezoekers om te winnen in Bennekom.

DTS Ede – KHC (3)

DTS is de ploeg met de minste verliespunten in de competitie. Door een blessure bij de scheidsrechter werd de wedstrijd tegen SVI gestaakt. Deze moet nog worden uitgespeeld. Dit gaat gebeuren op 3 mei. KHC verliest niet vaak, maar speelt veel gelijk. Daardoor is het team nog niet zeker van klassebehoud. DTS wil mee blijven doen om het kampioenschap en gaat dan ook voor de winst. Maar KHC is ook deze wedstrijd weer onverzettelijk en gaat met een gelijkspel richting Kampen.

DZC ’68 – SVI (1)

Door de uitslagen van de laatste weken is DZC ’68 wat achterop geraakt bij de koplopers. Het lukte afgelopen zaterdag niet om een 0-2 voorsprong over de streep te trekken tegen DOS ’37. Het werd uiteindelijk 2-2. De resultaten van SVI zijn wisselend de laatste weken. Go Ahead Kampen won met 1-2 van SVI in de afgelopen speelronde. DZC is al wel zeker van een plek in de nacompetitie om promotie. Het is dus zaak om het goede ritme vast te houden. SVI zal zeker de nodige tegenstand bieden, maar DCZ ’68 moet in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

DOS Kampen – SDV Barneveld (2)

DOS Kampen staat nu nog op een plaats voor promotie- en degradatiewedstrijden. Er is nog alle kans om te stijgen naar de veilige elfde plek, maar dan moeten we wel punten worden gepakt. SDV Barneveld probeert de juiste draad weer op te pakken na wat mindere resultaten. Ook zij willen graag meedoen om de derde periodetitel. De druk in deze wedstrijd ligt bij de thuisclub. SDV Barneveld speelt voluit op de winst en gaat met drie punten weer weg uit Kampen.

Go Ahead Kampen – DOS ’37 (1)

Om helemaal zeker te zijn van een langer verblijf in de 1e Klasse heeft Go Ahead nog wel enkele punten nodig. Voor DOS ’37 is de situatie veel zorgelijker. Rechtstreekse degradatie kan wel voorkomen worden, maar weg blijven uit de nacompetitie zal nog een hele toer worden. Go Ahead heeft een goed team, wel wisselvallig dit seizoen, maar deze thuiswedstrijd winnen moet toch mogelijk zijn.

Hierden – De Merino’s (2)

Hierden staat nu op een plek op de ranglijst voor degradatie. Om daarvan af te komen zal deze thuiswedstrijd tegen De Merino’s gewonnen moeten worden. De Merino’s kunnen goede zaken doen in deze wedstrijd. Bij winst is de ploeg er bijna zeker van dat rechtstreekse degradatie kan worden voorkomen. Hierden gaat in deze thuiswedstrijd zeker voor de winst, maar De Merino’s is de sterkste van de twee.

In eerder voorbeschouwingen is al vaker geschreven dat de 1e Klasse D enorm spannend is. Elke week zijn er verschuivingen op de ranglijst. Dat was ook het geval na de wedstrijden van zaterdag 23 april. Op dit moment is Nunspeet de koploper, wel moet worden gezegd dat DTS de minste verliespunten heeft. Zij moeten nog een wedstrijd inhalen tegen SVI. Er valt nog niet te voorspellen wie de kampioen gaat worden. De titelkandidaten spelen allemaal ook nog tegen elkaar, er kan dus nog van alles gebeuren. Ook onderin is het nog enorm spannend. Wel moet worden gezegd dat de situatie voor Hierden er erg somber uitziet. DZC ’68 en DTS Ede hebben al een periodetitel op zak. Diverse teams hebben de zinnen gezet op de derde periode. Het gaat om de langste adem in het drukke programma dat alle ploegen nog voor boeg hebben.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer