SVZW wint verdiend van DOS ’37

Zaterdag 16 april kwamen veel mensen uit Vriezenveen naar Wierden. Om 12.00 uur speelden SVZW 2 en DOS ’37 2 tegen elkaar. SVZW 2 won die wedstrijd met 3-1. Ook na 16.30 uur zou die uitslag op het scorebord staan.

Door Gerrit Koers

Foto’s: Henk Steen

Om 14.45 uur floot scheidsrechter Teun van der Velden eerst voor het begin van een minuut stilte. Dit om stil te staan bij het overlijden van Henk Berkhof, oud bestuurder en erelid van DOS ’37.

Sterkere van de twee

SVZW was na de aftrap meteen de ploeg met het meeste balbezit. Maar het was lastig om een doorgang te vinden in DOS verdediging. In 5e en 10e minuut waren er mogelijkheden voor Frank Smit. In de 15e minuut was er de eerste corner voor SVZW, die zorgde voor gevaar voor het DOS ’37 doel. De bal ging er niet in. Vlak daarna een goed schot van Aron Pouls, maar net langs de verkeerde kant van de palen. Opnieuw een kans voor Frank Smit en het schot van Lars van Putten verdween hoog over het doel. In de 29e minuut was daar het eerste kansje voor DOS. Het was wachten op de voorsprong voor SVZW en 32e minuut kwam die er ook. Doelpuntenmaker was Bas ter Hogt. SVZW bleef de sterkere van de twee en het was Robin de Jong die de 2-0 binnen kopte uit een hoekschop. In laatste minuut voor rust kreeg DOS ’37 drie hoekschoppen achter elkaar, maar deze leverden niets op.

Meer balbezit en kansen

In de rust besloten beide trainers tot een wissel. Bij DOS werd Hidde Boers vervangen door Stan Tempert. Bij SVZW bleef Freek Grondman achter in de kleedkamer, zijn vervanger was Kelvin Slomp. Aan het spelbeeld van de eerste helft veranderde niets. SVZW had veel meer balbezit en kreeg ook kansen om de voorsprong uit te breiden. Frank Smit schoot net over, een vrije trap van Robin de Jong werd gepakt door DOS’37 doelman Rik van de Belt en Luuk Geelen ging alleen op weg naar het doel maar schoot naast. In de 67e minuut een goed schot van Bas ter Hogt, maar een DOS verdediger kreeg nog net een been tegen de bal. Bij DOS’37. werd Douwe Koebrugge vervangen door John Fraterman. Bij SVZW kwam Maarten Jansen in het veld voor Bas Ter Hogt.

Verdiende overwinning

Opnieuw kansen voor SVZW, voor Frank Smit en Maarten Jansen. In de 77e minuut vond er een bijzondere wissel plaats bij DOS. Trainer Jeroen Niks liet de 16 jarige Taiwo Francismouth zijn debuut maken in het eerste elftal. DOS ’37 probeerde nog wat aan de achterstand te doen en in de 82e minuut kreeg het daarvoor de kans. Lars Scholten maakte een overtreding, bestraft met geel, in het SVZW strafschopgebied. Ronald te Morsche wist zich wel raad met deze mogelijkheid en er stond 2-1 op het scorebord. DOS had nog een kleine tien minuten om in ieder geval de gelijkmaker te maken. Frank Smit kreeg een gele kaart, wegens te hoog geheven been. In blessuretijd was daar de grote kans op 2-2, maar DOS ’37 wist deze mogelijkheid niet vervullen. Vlak daarna was het dezelfde Frank Smit die de 3-1 maakte.

Hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een verdiende overwinning voor SVZW, maar het was wel spannend in de laatste minuten. De derde goal liet te lang op zich wachten. En zo won zowel SVZW 1 als SVZW 2 met 3-1 van DOS. Op zaterdag 23 april speelt SVZW opnieuw thuis. Dan komt Bennekom naar Wierden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer