Vroomshoopse Boys laat effectief Hulzense Boys ontsnappen

Op het goed bezocht, zonovergoten sportcomplex De Bosrand trad Vroomshoopse Boys als nummer zes aan tegen de nummer twee en titelkandidaat Hulzense Boys. Vanaf het beginsignaal van de ervaren arbiter Gerard Jansen uit Apeldoorn waren de Boys uit Vroomshoop de bovenliggende partij.

Foto’s: Erwin Heuver

Er kwamen direct al kansen, die Levi Aitink en Juliën Derks niet wisten te verzilveren. Bij een uitval van de gasten was het in de 17e minuut bijna raak. Na een geplaatste voorzet vanaf rechts had Thomas Nijkamp de bal voor het intikken, maar de bal spong net genoeg op om een treffer te voorkomen.

Uit de hoek getikt

In de 18e minuut liet keeper Patrick Loohuis van Hulzense Boys de bal los na een corner van Léon Dogger. Levi Aitink joeg de bal evenwel van dichtbij net over de kruising. In de 21e minuut leek de thuisploeg verdiend op voorsprong te komen. Juliën Derks zette vanaf rechts scherp voor en de mee opgekomen middenvelder Léon Dogger leek de bal in te tikken. Op het laatste moment werd binnen het strafschopgebied zijn voet op onreglementaire wijze dwars gezet door een verdediger van Hulzense Boys. De door Jelle Drees ingeschoten strafschop werd door keeper Patrick Loohuis evenwel uit de rechter hoek getikt. Jos Hutten kon even later een goede voorzet van Juliën Derks net niet het goede vervolg geven, zodat de ruststand aanbrak met een 0-0 stand.

Oude voetbalwet

In de tweede helft werd Levi Aitink in de 50e minuut weggestoken door Jordy Harms. De aanvallende middenvelder werd ten val gebracht en arbiter Jansen wees opnieuw naar de penaltystip. Léon Dogger moest nu het vonnis voltrekken, maar weer stopte keeper Loohuis de bal opnieuw in de rechter hoek. Een aloude voetbalwet ging vervolgens in de 65e minuut vervulling. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Een lange bal van de goalie van Hulzense Boys in de 65e minuut werd doorgekopt. Uit de daarop volgende aanval van de gasten werd de bal bij een scrimmage in het doel gefrommeld door Sander Kamphuis: 0-1.

Gelijkmaker voorkomen

In dezelfde minuut werd centrumspits Jordy Harms bij de thuisploeg ingewisseld voor Sil Derks. Vroomshoopse Boys bleef aanvallend spelen. Achtereenvolgens kregen Juliën Derks, Sil Derks en Jos Hutten doelrijpe kansen, die echter net niet het gewenste effect sorteerden. In de 77e minuut kwamen bij de Boys uit Vroomshoop Bram Hooijer en Ramon de Jong in het veld voor Jelle Drees en Levi Aitink. Het slotoffensief van Vroomshoopse Boys leek beloond te worden in de 82e minuut. Juliën Derks ontsnapte na een dieptepass van Jos Hutten aan de aandacht van de verdediging van Hulzense Boys en kreeg vrij baan. Op het laatste moment werd door keeper Patrick Loohuis en een verdediger van Hulzense Boys de gelijkmaker voorkomen.

Lesje in effectiviteit

De moegestreden thuisploeg gaf daarna ruimte weg, waarvan de gasten optimaal profiteerden. In de 86ste minuut belandde de bal bij Thomas Nijkamp, die van dichtbij doelman René Kok in de verre linker hoek verschalkte: 0-2. Dat was tevens de eindstand. Het zeker niet groots spelende Hulzense Boys bleek de gelukkigste in dit intensieve duel, waar voor elke meter werd gevochten. Het sterke collectief van de gasten had aan enkele kansen genoeg en gaven Vroomshoopse Boys in feite een lesje in effectiviteit. Vroomshoopse Boys was sterker qua veldspel, maar liet Hulzense Boys onnodig ontsnappen.

Koelbloedigheid voor het doel van de tegenstander en het afwerken van kansen is in de komende periode vereist voor de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman. Zaterdag wordt in Dalfsen tegen ASC ’62 gespeeld, dat de 12e plaats bezet. Een driepunter is dan uitermate welkom voor Vroomshoopse Boys om de positie op de ranglijst van de 2e Klasse H tenminste te consolideren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer