Dafne Schippers verrast met start FBK Games

Dafne Schippers start op Pinkstermaandag 6 juni bij de FBK Games in Hengelo op de 100 meter. Het wordt één van de eerste wedstrijden van de tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter sinds de Olympische Spelen van augustus 2021. Onder haar nieuwe coach Wigert Thunnissen, die sinds eind oktober 2021 met Schippers werkt, heeft de atlete de afgelopen zes maanden hard gewerkt om wedstrijdfit te geraken.

Dafne Schippers: ‘Mooie stappen gemaakt’

Schippers: “Ik heb samen met een nieuw team van krachttrainers en Wigert ongelofelijk hard en in detail gewerkt aan mijn herstel om geleidelijk weer wedstrijdfit te worden. We hebben mooie stappen gemaakt.” En over de FBK Games: “Ik heb veel zin om weer aan de start in Hengelo staan. Ik heb zo veel mooie herinneringen aan de FBK Games en het is gewoon lekker om weer voor thuispubliek te lopen. Dat geeft me altijd wat extra’s.”

Ellen van Langen, meeting director van de FBK Games: “Ik ben ontzettend blij dat Dafne opnieuw gekozen heeft voor de FBK Games. Het is even geleden dat de atletiekwereld haar in actie heeft gezien en ik verwacht dan ook een heel enthousiast thuispubliek om Dafne weer te zien schitteren.”

Dafne Schippers is, naast Femke Bol op de 400 meter horden en wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Mondo Duplantis, de derde grote naam die bekendgemaakt wordt.

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van twaalf wedstrijden.

De ticketverkoop is gestart, tickets zijn te verkrijgen via www.fbkgames.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer