De Tukkers maakt zich op voor nog een kampioenswedstrijd na gelijkspel tegen MVV

Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag de derby tegen MVV ’29. Bij een overwinning en gunstige uitslagen van andere teams had de ploeg uit Albergen kampioen kunnen worden.

Vorige week werd er nog verloren (2-1) bij RSC, maar donderdag werd er thuis gewonnen van W.V.V. ’34 (2-0), waarmee De Tukkers zondag in theorie kampioen kon worden. Dit gebeurde niet, want de derby tegen MVV eindigde onbeslist: 1-1.

Niet waargenomen

Waar De Tukkers in de meeste wedstrijden dit seizoen het meeste balbezit had, was dat in het eerste bedrijf totaal niet het geval. De gasten uit Harbrinkhoek lieten de bal goed rondgaan en hadden het overwicht. De eerste mogelijkheid was dan ook logischer wijs voor MVV. Een hard schot van Bart Oerbekke in de korte hoek werd door doelman Rens Davina in de 16e minuut gekeerd. Een paar minuten later had De Tukkers geluk dat het geen penalty tegen kreeg. Uit een hoekschop kreeg een verdediger van de thuisploeg de bal op de arm, maar de scheidsrechter had het niet waargenomen.

Gelijkmaker

MVV bleef de betere ploeg, maar ondanks veel dreiging bleven echte grote kansen verder uit. Zo’n vijf minuten na de thee kwam het elftal wel op voorsprong. Na een slechte opbouw van Albergse kant kon MVV vanaf de rechterkant overnemen. Mart Telgenhof schoot uit een moeilijke hoek de bal hard binnen: 1-0. Na het doelpunt herpakte De Tukkers zich en scoorde al snel de gelijkmaker. Door een goede steekbal van Tim Haarhuis kon Sjoerd Visschedijk alleen op het doel af. Hij omspeelde de doelman en wijkte daardoor zover uit dat het leek dat de kans verloren ging. Op knappe wijze wist hij alsnog de bal in de verre hoek te krullen: 1-1.

In het verdere verloop van de tweede helft vielen er weinig kansen meer te noteren. De Tukkers had het verdedigend goed op orde, maar kon aanvallen geen gevaar meer stichtten. Aanstaande zondag speelt De Tukkers een uitwedstrijd bij Avanti Wilskracht. Bij een overwinning is het kampioenschap alsnog een feit.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer