ehv

EHV-hockeyheren laten 15 kansen liggen bij Leusden

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag hun wedstrijd in de eerste klasse met 2-0 verloren bij hekkensluiter Leusden, dat daarmee de tweede overwinning van het seizoen behaalde.

Dit slechte resultaat hebben de Enschedeërs vrijwel uitsluitend aan zichzelf te danken, want volgens hun trainer-coach Richard van Wezenbeek, die de tel bijna was kwijtgeraakt, hadden zijn spelers maar liefst vijftien doelrijpe kansen laten liggen.

‘Ik denk dat ik me deze wedstrijd nog wel zal herinneren als ik later in Huize Avondrood aan mijn oude dag toe ben. Hun keeper had een makkelijke middag, hij hoefde alleen maar te blijven staan, alle ballen kwamen recht op hem af, of ze gingen naast, of over, maar niet één schot was raak en dan win je geen wedstrijd, hoe goed je ook speelt.’

Aan dat laatste lag het zeker niet, EHV legde een gedegen partij op de mat en was op alle fronten beter, behalve in de vijandelijke cirkel en daar moet het toch gebeuren. ‘Als we zo blijven spelen, moeten die punten een keer onze kant op komen, dat kan niet anders, maar vandaag was het ons kennelijk niet gegund met zoveel engeltjes op hun lat.’

Han Hoefman werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer