Klassieke derby tussen Manderveen en Langeveen eindigt in terecht gelijkspel 

VV Manderveen ontving op zondagmiddag het in blakende vorm verkerende VV Langeveen. Na een kleine twee uur strijd, maar amper goed voetbal van beide kanten, bleef het scorebord onveranderd: 0-0. 

Alvorens de door ‘August Grootelaar Schilderwerken’ gesponsorde wedstrijdbal werd beroerd, liet de supportersschare van de thuisploeg zich nadrukkelijk horen en liet VV Langeveen zich zien door de oranje rookwolken langs het veld. Met 9 overwinningen uit de afgelopen 10 wedstrijden is Langeveen de ploeg in vorm, Manderveen verloor afgelopen week de koppositie aan DTC.

Kleine kansen

Het eerste kwartier leverde in tegenstelling tot de opkomst van beide ploegen weinig vertier op. Kleine kansjes aan beide zeiden waren onvoldoende om de doelnetten te doen bewegen. Even later was het Langeveen dat dicht bij de openingstreffer was. Een kopbal uit een hoekschop eindigde op de lat. Jorn Heidkamp had aan de andere kant geen geluk bij een inzet, hij schoot op de keeper. Het restant van de eerste helft bleef er eentje met kleine kansen over en weer. Een compliment aan de achterhoede van beide teams.

Aanvallende wissels

Na de rust probeerde Manderveen het in een ander spelsysteem omdat Kevin Huzink en Gerrit Schoneveld wegens blessures het strijdtoneel moesten verlaten. Dit leverde wel een Manderveen overwicht op. Gijs Wesselink schoot in een scrimmage tegen Thomas Steggink aan, die op de doellijn stond. Aan de andere kant was Job Kuipers belangrijk met een wereldredding toen hij de bal uit de kruising ranselde. In het laatste kwartier probeerde Manderveen nog aan te zetten door enkele aanvallende wissels. Dit had effect in een sterk slotoffensief, tot doelpunten leidde het echter niet.

Daarmee is de 0-0 een eindstand waar beide ploegen niet veel mee opschieten. Voor Manderveen opnieuw een klap, na de nederlaag van vorige week. Het lijkt de titel nu echt uit haar hoofd te kunnen zetten, met 4 verliespunten meer dan concurrent DTC. Volgende week speelt Manderveen niet, 15 mei ontvangt het thuis het Enschedese TVV.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer