Manderveen herpakt zich tegen TVV

Op deze zonovergoten zondag kreeg de nummer twee van de competitie, VV Manderveen, het Enschedese TVV op bezoek. Het seizoen is al zo goed als gespeeld voor de Turkse formatie TVV Enschede, waar ze een 7e plek bezetten in de 5e klasse A. 

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd, waarbij zich door goed druk zetten ook de eerste kansen aanboden. Het was na zeven minuten raak, gelegenheidsspits Wout Wesselink kreeg vrije doorgang na een scrimmage op het middenveld waar het duel werd gewonnen door basisdebutant en onder 19speler Milan Kempers. Hierna speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Verkeerde keuzes en slordig voetbal waren het recept voor een onaantrekkelijke eerste helft.

TVV maakte de 1-1 door een lage voorzet ineens binnen te schieten. Manderveen zocht wederom de aanval en maakte de 2-1, toen Jorn Heidkamp koelbloedig de kinderboek vond. Waar iedereen dacht dat de 22 spelers de thee op konden gaan zoeken, was de Manderveense defensie de rechtsbuiten even van de radar verloren. De aanvoerder legde de bal panklaar voor de spits die voor de gelijkmaker tekende. Na de rust was TVV aanvallend minder machtig en zocht de thuisploeg naar de overwinning.

3-2 en 4-2van Kevin Huzink en van Thomas Steggink volgden elkaar in rap tempo op. In het laatste kwartier werd een bal die zo’n halve meter over de lijn was, niet tot doelpunt bevonden en vond Gijs Wesselink het ook tijd om op het scorebord te komen. 5-2 was de eindstand van een wedstrijd waar verder niet al te lang over nagepraat zal worden. Met deze overwinning komt Manderveen niet dichterbij koploper DTC ’07, de directe concurrent wist met 2-1 te winnen van Bentelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer