NEO nog één zege verwijderd van kampioenschap

NEO heeft nog één zege nodig om de titel binnen te slepen. Daarvoor heeft het nog twee kansen, vandaag thuis tegen BWO en volgende week uit bij Wijhe ’92. Op papier zouden twee gelijke spelen voldoende zijn, omdat het doelsaldo ten opzichte van Bon Boys nog meer dan tien doelpunten bedraagt. Maar de ploeg uit Borne wil vandaag al, thuis op ’t Wooldrik, de kroon op een mooi seizoen zetten.

Foto’s: Jaap Engelsman

In een spectaculaire wedstrijd met zes goals, waarbij de paal en lat veelvuldig werden geraakt, twee strafschoppen en de nodige gele kaarten heeft het 3-3 gelijkspel van NEO bij Achilles’12 ertoe geleid dat de aanval op de koppositie door de mannen van Omar Wennink afgeslagen kon worden. Het gat bleef vijf punten, terwijl Bon Boys door de zege tegen Eilermark nu op vier punten staat.

Geen nederlaag oplopen

De belangen waren groot, vorige week zondag op ’t Wilbert. NEO kon theoretisch kampioen worden en Achilles ’12 kon de achterstand verkleinen tot twee punten. Al gauw bleek dat de titel er voor NEO sowieso niet in zou zitten op deze speeldag, want Bon Boys stond al vlot met 3-0 voor. Geen nederlaag oplopen bleek daarom het devies voor de mannen van Michel Steggink. Het duel stuiterde alle kanten op, met beide ploegen lopende het duel op voorsprong en uiteindelijk stokte de productie bij 3-3 en daarmee werd wel recht gedaan aan de krachtsverhoudingen.

Verre ingooi

NEO startte sterk met het vertrouwde spel met veel lopende mensen. Na ruim een kwartier leverde dat de 0-1 op. Na een puntgave combinatie via Ron Spoler, Wessel Blom, Rick ten Tusscher maakte Stef Rompelaar zijn 19e goal van het seizoen, een prachtprestatie in zijn eerste jaar in het eerste elftal van NEO. Nadat de immer gevaarlijke Badr Hamdoui het aluminium had geraakt, kreeg Rompelaar een unieke kans op de 0-2. Alleen voor Raanhuis schoot hij echter op de goalie. De koek was nog niet op, want nadat Jorik Weierink de bal na een verre ingooi voor zijn voeten kreeg en 1-1 maakte had NEO nog voor de thee op voorsprong kunnen komen. Maar Kevin Roesink en Ron Spoler konden hun kansen niet verzilveren.

Sterke fase

Achilles ’12 kwam sterk voor de dag in het tweede bedrijf en Ruben Raanhuis kopte uit een hoekschop de 2-1 binnen, een domper voor NEO. Maar waar de elasticiteit van het team het hele jaar al groot is, bleek dat ook vorige week zondag. Jochem Stam pikte een pass van Jesse Keur prachtig op en punterde de bal binnen: 2-2. NEO had daarna een erg sterke fase en leek op voorsprong te kunnen komen toen Kevin Roesink onderuit gehaald werd in het strafschopgebied. Stef Rompelaar teisterde echter de lat boven Raanhuis. Dat gebeurde echter zo hard dat Achilles ’12 meteen kon counteren en alweer Badr Hamdaoui raakte het aluminium.

Matig verdedigd

Het spel bleef op en neer golven en na een prima combinatie tussen Jochem Stam en Frank Valley maakte Ruben Raanhuis hands en kreeg NEO een tweede penalty. Max Brunninkhuis nam zijn verantwoordelijkheid en liet de 2-3 aantekenen. NEO leek aan de winnende hand en had zelfs nog twee keer pech, toen eerst Max Brunninkhuis een lob op de lat zag eindigen en Jochem Stam wat later de bal in riante positie ook op het aluminium schoot. De thuisclub gooide alles op alles, pakte en passant een aantal gele kaarten, zette extra aanvalskrachten in en in de absolute slotfase leverde dat toch nog de 3-3 op. Een voorzet werd matig verdedigd door de NEO-defensie en de bal werd voor de tweede keer ingebracht, waarna Danny Assink uiteindelijk de bal achter Thijs Terhalle wist te werken.

Een uiterst boeiende wedstrijd eindigde daarmee onbeslist en daar viel niet zoveel op aan te merken. Achilles ’12 heeft nog maar één punt nodig voor een vervangende periode, met als inzet de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer