Sportlust Vroomshoop met lege handen ondanks sterke wedstrijd tegen kampioenskandidaat Holten

Sportlust Vroomshoop nam het op een zomerse zondagmiddag op tegen Holten. Holten, dat nog volop in de race om het kampioenschap is met SV Enter, wist eerder dit jaar thuis met 2-0 te winnen van Sportlust. Zelf had Sportlust Vroomshoop een goede week achter de rug, met een ruime overwinning (7-2) op FC Ulu Spor en een doordeweekse zege op VV Lettele.

Ditmaal, op sportpark de Bosrand, begon Sportlust Vroomshoop sterk aan de wedstrijd. Al na zes minuten kwam Tim Spoor vanaf de linksbuitenpositie naar binnen om de verre hoek te zoeken, maar raakte hij net de buitenkant van de paal. Maar ook Holten liet al snel van zich horen. In de 12e minuut kopte een speler van Holten een corner naar de tweede paal, maar daar stond Toon van Dam om de bal van de lijn te koppen.

Sta-in-de-weg

Dan direct na de drinkpauze in de 22e minuut kwam er een grote kans voor Sportlust, doordat Dennis Jozic vanuit een lange bal voor de keeper van Holten werd gezet. Maar ondanks een goed laag diagonaal schot van Jozic wist de keeper van Holten daar antwoord op te geven en tikte hij de bal voorlangs. Een paar minuten later gebeurde dit opnieuw, toen Jozic diep werd gestuurd. Echter was de keeper van Holten wederom een sta-in-de-weg. Alom, een hele goede eerste helft met kansen voor beide partijen, maar Sportlust Vroomshoop toch met de grootste.

Goed, verzorgd voetbal

Na de rust kwam Sportlust ook met de schrik vrij, toen de bal op de lat viel  na een voorzet van Holten. Echter was het een paar minuten later toch nog raak, wanneer Holten wist te profiteren van kortsluiting bij Sportlust Vroomshoop achterin. 53 minuten gespeeld: 0-1voor  Holten. Maar Sportlust verslapte niet en ging verder waar het de eerste helft gebleven was. Met goed, verzorgd voetbal. In de 60e minuut leek Sportlust dan ook weer verdiend op gelijke hoogte te komen, maar Sem Kosse schoot de bal op de lat nadat hij zich op wilskracht door de Holtense defensie had geworsteld.

Deksel op de neus

Wederom dus het aluminium in de weg. Ook in de 70e minuut kreeg Sportlust Vroomshoop weer een grote kans. Gijs Kleinheerenbrink kopte van zo’n drie meter de bal net naast het doel vanuit een voorzet. Toen was het Holten dat een doelpunt maakte na een sterke fase van Sportlust, en kreeg het daarmee het deksel op de neus. Dan leek het met een kwartier op de klok nog lastig te worden voor Sportlust Vroomshoop om resultaat te halen, maar Sportlust gaf niet op. En met beloning, toen Spoor een rebound op een schot van Jozic de Holtense doelman uiteindelijk toch nog wist te verschalken. Met nog een kwartier op de klok leek er misschien toch nog iets in zitten, maar het doelpunt viel niet meer.

Sportlust Vroomshoop staat uiteindelijk met lege handen na één van de beste wedstrijden van het seizoen, waar naast verzorgd voetbal opnieuw strijdlust weer een belangrijk ingrediënt was. De ploeg het aankomende zondag op in en tegen Hoonhorst, de huidige nummer elf op de ranglijst. Eerder dit jaar won Sportlust van Hoonhorst in eigen huis met 4-0

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer