SV Vasse wint thuis van De Tubanters

SV Vasse heeft op het eigen sportpark ’t lankamp weer eens een overwinning geboekt. Het duel met de Tubanters werd met 2-1 gewonnen. Doelpunten deze middag werden gemaakt door Chiel Veer en Erik Rijsman.

De eerste tien minuten had Vasse veel de bal, maar tot echte kansen kwamen de blauwwitten niet. De eerste keer dat de Enschedeërs over de middenlijn kwamen, was het wel meteen raak. Een bal vanaf de zijkant viel over de verdediging en de spits schoot de bal na een goede aanname koelbloedig langs doelman Dieks Hannink.

Vlak na dit doelpunt was er opnieuw een grote mogelijkheid voor de bezoekers, maar dit keer was doelman Dieks Hannink wel de winnaar. Vasse leek wakker geschud en ging nadrukkelijker op zoek naar het vijandige doel. De thuisploeg ging wat beter spelen en na 25 minuten werd dit beloond. Uit een corner van Rik Wiefferink was Chiel Veer er als de kippen bij om de gelijkmaker bij de tweede paal binnen te werken. Vasse ging door en tien minuten later schoot Erik Rijsman uit een rebound keurig de 2-1 binnen.

De tweede helft was rommelig. Beide teams kwamen moeilijk aan het voetballen en tot een kwartier voor tijd werden er weinig kansen gecreëerd. De Tubanters ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker en dit zorgde voor ruimte in de counter. Douwe Naber en Max Geerding Johannink hadden grote kansen om het duel in het slot te gooien maar vonden of een verdediger of een keeper op hun weg. Vasse bleef in de laatste minuten overeind en kan opnieuw drie punten bijschrijven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer