TVC ’28 pakt zes punten in vier dagen, Jeffrey Huizinga behaalt derde ster

Donderdagavond speelde TVC ’28 de uitwedstrijd tegen SV Dalfsen. Op zondag speelde het eerste elftal tegen De Bataven. Na een remise tegen Columbia behaalde TVC doordeweeks een overwinning en speelde het ’s weekends opnieuw gelijk.

SV Dalfsen speelt samen met STEVO en BVC ‘12 voor lijfsbehoud in de 1e klasse. Tubantia is inmiddels al gedegradeerd. Voor TVC ’28 is er in de laatste fase van de competitie nog een kleine theoretische kans op de derde periode. Echter moest er wel gewonnen worden van SV Dalfsen.

Verdiend op voorsprong

TVC begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerden Maarten Oude Avenhuis, Okke Schepers en Joren Bosch. Tegelijkertijd hadden Stef Roelofs en Thijs Koopman afgelopen zondag weer hun eerste minuten gemaakt na hun blessures. Daarom had trainer Michiel Mensink gekozen voor voldoende wisselspelers, waaronder Casper Sjoers en Sem Weghorst vanuit de onder 19. In de eerste minuten van de wedstrijd liet TVC ’28 zien waar het voor gekomen was. Vanaf de aftrap leidde de eerste aanval al tot de eerste mogelijkheid. Daan Geerts bracht via een splijtende pass Marijn Frons bij de achterlijn, die de bal scherp voor de goal bracht. Mart Groothuis was een fractie te laat om de 0-1 binnen te tikken. In de 15e minuut was het wel raak. Jeffrey Huizinga kapte een speler van SV Dalfsen uit en krulde met zijn linker de bal in de linkerbovenhoek. Hij bracht daarmee TVC verdiend op voorsprong.

Met een beetje geluk

In de volgende minuten tot aan de rust waren er via Mart Groothuis (2x), Stef Roelofs (3x), Kelvin Stopel en Wessel Hofste diverse mogelijkheden om voor de rust de wedstrijd al te beslissen. Echter, door het ontbreken van scherpte in de afronding was de ruststand nog maar 0-1. Na de rust ging TVC ’28 door met kansen creëren. Een schot van Mart Groothuis ging net naast en een mooie schuiver van Jeffrey Huizinga belandde op de paal. Uiteindelijk viel in minuut 68 het tweede doelpunt. Een halve volley van Jeffrey Huizinga viel met een beetje geluk achter de keeper: 0-2. Een mooi moment om te wisselen voor trainer Mensink. Casper Sjoers maakte zijn debuut voor het eerste elftal en verving Thijs Koopman. Ook Niek Staarink en Chris Lenferink kwamen binnen de lijnen voor Stef Roelofs en matchwinner Jeffrey Huizinga. In de eindfase van de wedstrijd was de ban gebroken en waren er nog mogelijkheden om het aantal doelpunten nog verder te laten oplopen.

In de 80e minuut kwam debutant Sem Weghorst in het veld voor Mart Groothuis en gelijk zijn eerste kans was raak. Dit onder toeziend oog van trotse vader Walter Weghorst, die weet wat het betekent om voor TVC 1 te spelen. Hiermee stond de eindstand 0-3 op het bord. Matchwinner was Jeffrey Huizinga, die met twee doelpunten een flink aandeel had in de behaalde overwinning. Met zijn tweede doelpunt behaalde hij zijn derde ster, wat wil zeggen dat Huizinga een totaal van 75 doelpunten heeft bereikt voor TVC ’28 1.

Fraai in de kruising

TVC moest deze zondag naar Gendt, waar de nummer 9 op de ranglijst, De Bataven, de tegenstander was. Nadat in het doordeweekse programma door TVC ’28 overtuigend werd gewonnen uit bij SV Dalfsen, wachtte op een zonovergoten sportpark Walburgen de oranje mannen van De Bataven. In februari van dit jaar werd er thuis nog met 4-1 gewonnen. Vraag was of nu weer de drie punten konden worden bijgeschreven. TVC startte in dezelfde opstelling als tegen SV Dalfsen met één aanpassing. Mick Schlepper speelde weer als vanouds op de rechtsbackpositie, in plaats van Marijn Frons. De start van TVC ’28 was geweldig. In de vijfde minuut kreeg het een vrije trap op rand van het strafschopgebied. Wessel Hofste krulde de bal fraai in de kruising, wat de 0-1 opleverde.

Gevloerd in de zestien

In de 34ste minuut was er een schot van Stef Roelofs, dat net over ging. In de 37e minuut won Stefan Huiskes zijn duel op het middenveld en ging goed door. Zijn steekpass bereikte Jeffrey Huizinga, die fraai binnen schoot en de 0-2 op het scorebord zette. Vlak daarna wederom een vrije trap voor TVC. Nu belandde de bal, geschoten door Wessel Hofste, op de lat. Een paar minuten voor rust bracht Mart Groothuis de ruststand op 0-3 na een assist van Daan Geerts. Gelijk na de rust werd Daan Geerts na een goede actie gevloerd in de zestien, maar de scheids gaf geen penalty. In de 53e minuut deed de Bataven iets terug. Uit de eerste de beste kans scoorde de ploeg de 1-3. In de 75ste minuut kwam Niek Staarink in het veld voor Mart Groothuis. Gelijk had hij een goede actie op links en gaf hij de bal voor op Daan Geerts, die de 1-4 op zijn schoen had maar op de keeper stuitte.

In de 80e minuut kwam Sem Weghorst voor Stef Roelofs. De Bataven probeerde het nog de laatste tien minuten, maar de verdediging van TVC’ 28 gaf geen krimp meer. Aanstaande zondag speelt de ploeg uit Tubbergen thuis tegen Bemmel

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer