Vroomshoopse Boys pakt punt tegen IJVV

Voor Vroomshoopse Boys was het een week van punten sprokkelen. Tegen ZAC (1-1) vond er vorige week nog een remise plaats, afgelopen dinsdag werd er met 3-1 verloren in Enter. Zaterdag werd er met een gelijke stand van 1-1 tegen IJVV weer een punt bijgeschreven.

Foto omslag: Jeannet Dogger (archief)

Op het zonovergoten sportpark De Uithoek van IJVV in IJsselmuiden, een voetbalvereniging met meer dan 1100 leden, ging Vroomshoopse Boys direct gedurfd en aanvallend uit de startblokken. De jonge middenvelder Levi Aitink kwam oog in oog met doelman Roy van Dijk, die fraai redde. Het spel golfde daarna op en neer, met een sterke Boys-defensie met aan het hoofd de ervaren goalie Marc Doornbos.

Meer druk

In de 32ste minuut bereikte Léon Dogger met een geplaatste vrije trap Jesper Derks, die net over kopte. Drie minuten later kon Léon Dogger in vrije positie aanleggen, maar zijn schot vloog net naast. In de 42ste minuut kreeg IJVV een uitgelezen mogelijkheid bij een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. Doelman Marc Doorbos kende geen problemen bij deze inzet. Met 0-0 werd gerust en in de tweede helft leidde meer druk van IJVV-zijde al snel tot een doelrijpe kans. Doelman Marc Dornbos wist met een knappe redding de 1-0 van Julian Hellendoorn te voorkomen. Via Juliën Derks deed de Boys al snel iets terug, maar zijn harde afstandsschot vloog nipt over het doel van de thuisploeg.

Heus slotoffensief

In de 70ste minuut konden de meegereisde Boys-supporters juichen. Centrale verdediger Patrick Drenthen gaf een prima voorzet, die door aanvoerder Jos Hutten op fraaie wijze doeltreffend werd verlengd: 0-1. Na deze goal drong IJVV aan, waarbij de Boys waar het kon gevaarlijk counterde. Dit leverde aan beide zijden vooralsnog geen doelpunten op. In de 75ste minuut werden Patrick Drenthen en Jelle Drees gewisseld voor Simon Kempers en Tom Pierik. In de 80ste minuut volgde aan Boys-zijde de volgende dubbele wissel. Ramon de Jong kwam voor Juliën Derks en Ernst-Jan Heideman loste Jos Hutten af. IJVV had vervolgens een heus slotoffensief in het laatste kwartier in petto.

Die aanvallende intentie werd beloond in de 85ste minuut. De ervaren Jonathan van Marle dook vrij op voor doelman Mars Doornbos, die werd omspeeld: 1-1. In de laatste minuut kreeg Ramon de Jong namens de Boys nog een kans om de drie punten naar Vroomshoop mee te nemen. Zijn inzet was echter te zacht om de doelman van IJVV echt te verontrusten. De 1-1 eindstand gaf de krachtsverhoudingen goed weer van deze beide middenmoters in de tweede klasse H. Op zaterdag 21 mei spoelt de Boys thuis tegen naaste concurrent PH Almelo en wil dan revanche nemen voor de eerdere 3-1 uitnederlaag.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer