Zeven punten in lastige week voor SVZW

Vorige week behaalde SVZW nog een benauwde overwinning in eigen huis tegen DOS Kampen (3-2), zaterdag deed de ploeg uit Wierden dat wederom tegen Hierden (2-1). Met een doordeweeks punt (1-1) bij DTS ’35 in Ede heeft het vlaggenschip van SVZW in een lastige week dan toch zeven punten behaald. 

Volgende tekst door Gerhard Nijmeijer

Foto’s: Henk Steen

Een stralende zaterdagmiddag in Wierden, alwaar SVZW het moest opnemen tegen laagvlieger Hierden. De ploeg die vecht om degradatie te voorkomen.

Achterstand

Een klein speelveld, een aftastend begin en een sterker SVZW waren zo’n beetje de ingrediënten in deze ontmoeting. Doelpunten bleven vooralsnog uit. Bij de eerste echte aanval van de bezoekers, in de 25ste minuut, was het gelijk raak. Dani van Dijk tekende voor de 0-1, geheel tegen de verhouding in. Vlak daarna was er al bijna de gelijkmaker door Lars Scholten, maar het mocht niet zo zijn voor SVZW. In de 31ste minuut vergat Dani van Dijk de 0-2 te maken. SVZW werd geconfronteerd met een Hierdense doelman in vorm, getuige het schot van Luuk Geelen in de 36e minuut dat door Nick Grootkarzijn miraculeus werd gestopt. Meteen daarop dubbele kansen voor SVZW, maar de bal wilde er maar niet in. Een veel sterker SVZW vergat in die eerste helft te scoren en dus werd de rust bereikt bij een 0-1 achterstand.

Eindelijk

Twee ongewijzigde elftallen kwamen uit de kleedkamer, maar al na drie minuten in de tweede helft wisselde SVZW trainer Joram Hendriks nummer acht Lars Scholten voor Jesper Middelkamp, welke laatste in de 53e minuut de voorzet gaf waaruit Maarten Jansen dan eindelijk de gelijkmaker kon binnen schieten: 1-1. In de 71e minuut volgde uiteindelijk de 2-1 door Robin de Jong. In de 76e minuut voorkwam de Hierdense doelman een grotere achterstand, toen hij het schot van Lars van Putten tot corner verwerkte. SVZW’s sluitpost Julian Bakker voorkwam de 2-2 nog in de 88e minuut. In blessuretijd knalde invaller Kelvin Slomp nog op de paal.

Al met al een moeizame 2-1 overwinning op het Lageveld, maar wel drie punten voor SZW, dus doet de ploeg nog volop mee, ook in de strijd om de derde periodetitel. Het kan verkeren. Volgende week speelt SVZW bij en tegen Go Ahead Kampen, de wedstrijd begint om 15.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer