Contracten trainers Nicky Kuiper en Thomas opengebroken tot 2025

De FC Twente/Heracles Academie heeft de contracten van Nicky Kuiper en Thomas Tijhuis opengebroken en verlengd. Beide trainers zijn hierdoor tot medio 2025 verbonden aan de gezamenlijke Academie. Nicky Kuiper spreekt over een mooie bevestiging vanuit de Academie dat aantoont dat ze tevreden zijn over het werk dat hij levert. Ook spreekt hij waardering uit over de werkwijze van de Academie door trainers langdurig vast te leggen. “Zo creëer je meer continuïteit en vertrouwen in trainers, waardoor je echt kunt werken aan iets.” Thomas Tijhuis deelt deze mening. “Op het moment dat je continuïteit krijgt in je trainersstaf kun je elkaar als trainers nog beter aanvullen en uiteindelijk een geheel vormen. Zo kun je nog meer investeren in de werkwijze van de trainers en dat steeds verder specialiseren. Uiteindelijk heeft dit veel effect op het niveau dat we halen als Academie.”

UITDAGINGEN

Kuiper is sinds het seizoen 2019/2020 actief als trainer bij de Academie. De Arnhemmer trainde tijdens zijn eerste twee seizoenen de Onder 16 van de toenmalige FC Twente Voetbalacademie. Voor aanvang van het seizoen 2021/22 stroomde Kuiper door naar de Onder 21. Daar had hij het afgelopen seizoen samen met Mark Looms de hoogste leeftijdscategorie binnen de Academie onder zijn hoede. In deze omgeving heeft hij zichzelf enorm mogen ontwikkelen. “Ik heb dit seizoen ontzettend veel geleerd bij de Onder 21,” aldus Kuiper. “Je hebt bij dit team met ontzettend veel factoren te maken, waardoor er veel van je wordt gevraagd op het gebied van managen en communiceren. Door deze uitdagingen ontwikkel je je als trainer enorm.” Aankomend seizoen zal Kuiper wederom voor de Onder 21-groep staan. Dit doet hij gezamenlijk met Jouad Boufarra, een nieuw gezicht binnen de FC Twente/Heracles Academie.

VERTROUWEN

Thomas Tijhuis, trainer van Onder 12, haalt veel vertrouwen uit het feit dat zijn contract ook is verlengd tot medio 2025. “Het geeft veel vertrouwen dat de Academie wederom langer door wil met mij. Aankomend seizoen begin ik aan het zesde seizoen binnen de jeugdacademie en ik voel me hier op mijn plek.” Thomas Tijhuis stond het afgelopen seizoen voor de groep bij Onder 12. Ook tijdens het seizoen 2022/23 neemt Tijhuis de jongste selectie binnen de FC Twente/Heracles Academie weer onder zijn hoede.

DUURZAAMHEID EN STABILITEIT

“We zijn erg tevreden over de ontwikkeling die Thomas en Nicky zelf doormaken”, aldus Dominique Scholten, manager Academie. “Thomas is al jaren het gezicht bij de instroom in de Academie en heeft een grote bijdrage bij de ontwikkeling van spelers van de jongere teams. Nicky rondt binnenkort zijn UEFA A cursus succesvol af en gaat het tweede seizoen in als trainer/coach van Onder 21. Beide mannen beschikten over een doorlopende overeenkomst en we zijn blij dat we ze langer voor de Academie kunnen behouden. Met het openbreken van deze overeenkomsten ligt een heel groot deel van onze staf voor een langere periode vast en dat moet zorgen voor duurzaamheid en stabiliteit.”

Foto’s: Justin Sangers

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer