Fleringen moet meerdere erkennen in SV Vasse

Op donderdag 2 juni werd het restant van de wedstrijd tussen Fleringen en SV Vasse ingehaald. Beide teams troffen elkaar een week eerder ook al. Na 25 minuten spelen volgde er toen een harde botsing tussen doelman Loet Hannink van SV Vasse en Jaron Kuipers van VC Fleringen. Beide spelers werden met een ambulance naar het ZGT in Almelo gebracht en de wedstrijd werd gestaakt.

Gelukkig maken beide spelers het inmiddels naar omstandigheden weer goed. Voor SV Vasse was deze wedstrijd een belangrijke, want bij winst zou er gelijk worden gekomen met koploper AVC La Premiere uit Almelo. Fleringen staat derde, heeft een periodetitel binnen en kan zich in alle rust voorbereiden op de naderende nacompetitie voor promotie.

Onder spanning

Fleringen begon ongewijzigd aan de wedstrijd. De plek op het middenveld van Jaron Kuipers werd ingenomen door Dylan Kuipers. Op de bank namen Brent van der Kamp, Luc ter Haar, Sem Kuipers en Renzo Koopman plaats. Bij SV Vasse zagen we Dieks Hannink in de goal en verder ook dezelfde namen als een week geleden. Om 19.30 uur gaf scheidsrechter Bos het beginsignaal en werd er afgetrapt in de 25e minuut. Fleringen voetbalde in de beginfase wat makkelijker dan de gasten uit Vasse. SV Vasse leek wat onder spanning te staan en de eerste kans van Fleringen kwam uit een corner. Bram Meen kopte de bal naast het doel.

Op gelijke hoogte

Hierna was het SV Vasse dat op voorsprong kwam. Een strakke voorzet van Sam Haarhuis werd door veteraan Erik Rijsman bij de eerste paal binnen gewerkt. Ontlading in het Vasser kamp en chagrijn bij de in grote getalen naar Fleringen afgereisde supporters van La Premiere. Vijf minuten na de openingstreffer was het toch enigszins verassend Fleringen dat weer op gelijke hoogte kwam. Een lange bal werd niet goed ingeschat door het centrale duo van Vasse en Sander van Zutphen had vrije doortocht naar het doel van Dieks Hannink. Sander van Zutphen schoot de bal tegen de binnenkant van de paal en back Wigger werkte de bal ongelukkig in eigen doel.

Sterker en sterker

Vasse had moeite om de bal in de ploeg te houden maar kon toch vlak voor rust nog een aantal gevaarlijke momenten noteren. Naber schoot vanuit een lastige hoek naast en ook Sam Haarhuis heeft het vizier niet op scherp staan. Fleringen is een aantal keer dreigend via Bram Meen en Sander van Zutphen maar er wordt gerust met een 1-1 brilstand. Direct na rust zagen we twee kleine kansen voor SV Vasse, maar Rijsman en Rik Wiefferink wisten het net niet te vinden. Vasse werd sterker en sterker. Bij Fleringen kwam Luc ter Haar in het veld voor Dylan Kuipers en even later ook Sem Kuipers voor Simon Elshuis. Vasse ging op zoek naar de winnende treffer maar Bram Kamphuis wist Fleringen lang in de wedstrijd te houden.

Geen druk

Met nog twintig minuten te spelen kwam er plotseling een gigantische kans voor Fleringen wanneer Luc ter Haar met een lange trap Sem Kuipers de diepte in stuurde. Laatstgenoemde passeerde doelman Hannink met een bekeken lob, maar de bal vloog centimeters naast de paal. Niet veel later wist SV Vasse toch de 1-2 te scoren. Een bal viel dood in het strafschopgebied, geen druk van Fleringen en Len Veelers schoot hard en droog raak: 1-2. Vlak hierna ook de 1-3 door een vrije trap van Sam Haarhuis en de wedstrijd was gespeeld. In de slotfase kwam bij Fleringen Renzo Koopman nog in het veld voor Sander van Zutphen.

De blik van Fleringen gaat naar aanstaande maandag, waar met RKSV EMOS de laatste tegenstander in de vierde klasse A dit seizoen wacht. De ploeg van Hielke aan de Stegge zal er op gebrand zijn om een overwinning uit het vuur te slepen om op die manier vertrouwen te tanken voor de naderende nacompetitie voor promotie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer