MAKATO-toernooi bij CVV Achilles als afsluiter 35+ seizoen

Vrijdagavond 17 juni krijgt het Makato-toernooi van CVV Achilles na twee jaar afwezigheid weer een vervolg. Het is de derde editie van het evenement dat in 2018 werd bedacht door voormalig Achilles-voorzitter Han Deuzeman.

Op de omslag: Achilles 35+1, dat onlangs kampioen werd in de eerste klasse

Foto: Wicher Folkers

Het toernooi is de officieuze afsluiting van het 35+ seizoen, waarvan bekend is dat de beroemde ‘derde helft’ een belangrijk onderdeel is.

Tien teams, bestaande uit voetballers vanaf 35 jaar, gaan op het terrein aan de Horstlindelaan de strijd aan om de felbegeerde Makato Cup. In 2018 ging de titel naar FC ‘t Centrum, in 2019 won ATC’65. Dit jaar bestaat het deelnemersveld uit Achilles 1, Achilles 2, Achilles 3, Sparta Enschede, FC Het Centrum, LSV, ATC’65, EMOS, Sportlust Glanerbrug en Avanti Wilskracht.

De eerste wedstrijden beginnen om 19.00 uur. De finale is om 21.00 uur. Zanger Dimar Kuipers sluit de avond af met een live optreden, tijdens de befaamde derde helft. “We hopen weer op een gezellig en sportief toernooi, met uiteraard een gezellige derde helft met live muziek”, zegt Han Deuzeman. “Goed nieuws: er is dorstig weer voorspeld.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer