NEO sluit seizoen in stijl af bij Wijhe ’92

In een wedstrijd waarin volop gewisseld werd heeft NEO op de slotdag een ruime 5-1 overwinning behaald bij Wijhe ’92, de ploeg die de nacompetitie in zal moeten gaan en daarin gekoppeld is aan MVV ’29.

Wie iets te laat op het sportcomplex gearriveerd was, miste meteen twee goals. Want de eerste twee aanvallen van NEO waren meteen raak. In beide gevallen was Ron Spoler het eindstation, waarbij de tweede goal een mooie lob over de doelman was.

Gezapig potje

Vervolgens ontspon zich een relatief gezapig potje, waarin NEO veel de bal had, Bas Spenkelink nog eens op de lat kopte en Wijhe ’92 zich pas in de laatste minuten voor rust echt kon manifesteren. Eerst redde Thijs Terhalle nog knap met zijn voeten, maar vlak daarna scoorde de thuisclub wel. Een voorzet van links werd finaal gemist door de spits, maar via een NEO-been belandde de bal uiteindelijk toch in het doel: 1-2. Wijhe kreeg voor rust nog één kans. Thijs Terhalle stompte een voorzet weg en had geluk dat hij bij de rebound exact op de juiste plek stond. Het slotakkoord was voor topscorer Stef Rompelaar die een subtiele pass van Ron Spoler rakelings overschoot. 1-2 bij rust derhalve.

Loepzuivere voorzet

NEO startte de tweede helft net zo als de eerste, met goals. Eerst leverde prachtige combinatie over de linkervleugel een voorzet op die door de ingevallen Twan Weghorst simpel binnengetikt kon worden. Vijf minuten later viel ook al de 1-4. Een combinatie van Twan Weghorst en Max Brunninkhuis strandde in eerste instantie in schoonheid, maar Mats Velner pikte de bal op en diens loepzuivere voorzet werd door Rick ten Tusscher binnengetikt. In het restant van het tweede bedrijf was Wijhe nauwelijks bij machte het de NEO-defensie, inclusief de debuterende goalie Leco Zeevalkink, lastig te maken. De jonge doelman hoefde slechts één keer echt in actie te komen.

Mooi slot

De overige kansen waren voor NEO. Max Brunninkhuis schoot op de paal, Twan Weghorst miste een perfecte voorzet van Brent Niemeijer faliekant, maar dezelfde speler stond ook aan de basis van de 1-5. Alweer een prima voorzet van de rechterkant werd door Twan Weghorst binnen getikt. Voor NEO al met al een mooi slot van een topseizoen. Echter stond het duel ook in het teken van het afscheid van een paar spelers. Brent Niemeijer speelde (voorlopig) zijn laatste wedstrijd voor de NEO-selectie en gaat waarschijnlijk op zaterdag spelen, Frank Valley hangt de kicksen aan de wilgen, Tim Bijker verhuist naar Amersfoort en Wout Deterd blijft beschikbaar voor de eerste selectie.

Hij traint ook mee, maar gaat zijn wedstrijden in NEO 3 spelen. Ook Jochem Stam gaat prioriteit geven aan andere zaken en is volgend seizoen niet meer beschikbaar.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer