Speelsters en Coaches Jolly Jumpers geselecteerd voor Nederlands Team

Ieder seizoen is het weer afwachten, welke speelsters worden er geselecteerd voor het Nederlands team in de bepaalde leeftijdsklasse. Door de bondscoaches wordt gekeken naar statistieken en werklust in de wedstrijden. Wij kunnen u vertellen dat maar liefst 4 speelsters en 2 coaches geselecteerd!

Foto: Herman Zandhuis

In de leeftijdsklasse U15-U16 is Merel Braakhuis geselecteerd. Merel speelt bij Jolly Jumpers in de VU20 die uitkomen in de Eredivisie. “Ik had het mailtje met het bericht dat ik geselecteerd was niet verwacht en was daardoor ook heel erg verrast. Ik vind het heel erg leuk en heb er zin in!” aldus Merel. Merel werkt hard op trainingen en op het veld. Ze gaat haar best doen om zover mogelijk te komen. Het is een ontzettende mooie uitdaging waar ze veel van kan leren. Voor Merel is het nog een voorselectie, aangezien er nog een aantal trainingen zijn en daar moet Merel laten zien wat ze kan. Wanneer ze bij de definitieve selectie zit, staat er een trainings kamp in Portugal op het programma en een EK in Montenegro. 

Bij de selectie van VU18 is Jasmijn De Ceuninck van Capelle geselecteerd. Een aantal jaren geleden kwam Jasmijn van buurtvereniging Twente Buzzards over naar Jolly Jumpers. Een klein uitstapje naar Uitsmijters heeft ze gemaakt, maar dit seizoen weer uitgekomen voor Jolly Jumpers en spelend in Dames 1. Jasmijn is een speelsters met veel kwaliteiten. Afstandsschoten, maar ook acties naar de basket draait ze haar hand niet voor om. Ook Jasmijn vind het leuk dat ze geselecteerd is. Zij spelen een EK Bulgarije van 5 tot 14 Augustus.

Misschien wel leuk om te vermelden, Chris Stomp, coach van Jolly Jumpers dames 1, is ook de hoofdcoach van de Nederlandse selectie VU18. Chris vind het een enorme eer dat hij gevraagd is. Na goed overleg met het thuisfront wil hij graag de uitdaging aan gaan. Een uitdaging is het zeker, want aan Chris (en staff) de eer, om van de 36 speelsters een definitieve selectie te maken van 16 speelsters. Chris en Jasmijn moeten beiden dus nog aan de bak.

De 3e en 4e speelsters zijn Marell Glaubitz en Jade Brughuis. Beide speelsters waren aangenaam verrast toen ze hoorden bij de voorselectie te zitten. Dit omdat beide dames 1e jaars U20 zijn en de kansen dan minder groot zijn dan wanneer ze 2e jaars U20 zijn. Bij deze groep moeten er nog 3 speelsters van de selectie afvallen. De kans is dus heel groot dat ze dit jaar mee mogen doen aan een oefentoernooi in Spanje en het EK in Hongarije.

Last but not least Anna Steggink. Dit seizoen coach van de VU20 bij Jolly Jumpers. Ondanks dat Anna zelf een paar jaar ouder is dan de speelsters, is dit op het veld niet te merken. Anna weet wat ze wil zien op het veld. Mooi om te zien is ook dat Anna weet wat er speelt in de leeftijd waarin de speelsters zitten en weer daar goed op aan te vullen. Iedereen werkt voor elkaar, maar er is ook ruimte voor genoeg plezier. Anna gaat als assistent mee naar een toernooi in Kopenhagen. Dit is van 16 tot 19 juni. “Ik schrok eerst een beetje van de uitnodiging, maar al snel was ik erg blij om deze ervaring mee te mogen maken. Dit is wat ik wil en hier ga ik hard voor werken”.

Jolly Jumpers is trots op de 5 geselecteerde speelsters/coaches en wenst iedereen heel veel succes en vooral plezier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer