Tot De Nek In De Drek komt eraan

2 juli 2022 staat bij menigeen met een gouden randje op de kalender. Reikhalzend werd tijden uitgekeken naar rennen over weides, ploeteren door het kanaal en letterlijk de Nek in de Drek steken. De voorpret voor deze enerverende lustrumeditie (5e keer) is begonnen, de eerste hindernissen zijn opgezet. Vol gas op weg naar 2 juli, alwaar na 3 jaar eindelijk weer een enerverend feest plaats gaat vinden. Aan sportiviteit, festiviteit, muziek, vertier en bier zal het zeker niet ontbreken. 

Feest voor iedereen

Door de jaren heen heeft TDNIDD bewezen een feest voor iedereen te zijn. Deelnemen kan op verschillende afstanden en met allerlei motieven. Puur omdat je er zin in hebt, omdat het moet van je vader of moeder, of om de baas te laten zien dat je toch echt sportiever bent dan hij dacht. Leeftijd speelt overigens ook geen rol, evenals de eindtijd. De Olympische gedachte zal regeren.

Programma

De jongste jeugd start al in de ochtend (vanaf 10:30 uur). In de middag gaat het spektakel verder met de 5km, gevolgd door de echte fanatiekelingen (15 km) om 13:30 uur. Vanaf 15:00 uur de deelnemers die één keer het parcours (7,5 km) ook wel afdoende vinden en tussendoor (14:30 uur) start ook nog eens de bedrijvenloop. Volop bekenden en minder bekenden te bewonderen dus.

Vrolijke noot / Steven Pig’s DJ Night

Ondertussen een fraaie muzikale omlijsting met o.a. The Bottleneck Rockers (vanaf 13:00 uur), Zanger Orlanda (vanaf 16:00 uur) en Johnny Bolk (17:00 uur). Uiteraard kan men in de avond ook met de voetjes van de vloer bij achtereenvolgens DJ Partido (20:00 uur), DJ Lanterfantje (22:30 uur) en afsluitend DJ Jantje (23:30 uur).

Dreklied

Voor wie niet kan wachten op wat muzikaal geweld; beluister vooral het officiële ‘dreklied’ (door The Bottleneck Rockers) alvast op de sociale kanalen. Tevens te beluisteren op www.totdenekindedrek.nl en op ons Youtube kanaal en uiteraard zal deze ook op 2 juli door de speakers knallen.

Foto’s en Steven Pig

Van alle deelnemers worden gedurende de dag foto’s gemaakt, die nadien via de website te downloaden zijn. Met Steven Pig op de foto is uiteraard ook mogelijk. Steven zal de gehele dag aanwezig zijn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer