TVC ’28 wint van BVC, eindigt als vierde en zwaait meerdere spelers uit

Vandaag werd ook door TVC ’28 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Bij winst op BVC, en een overwinning van Bemmel op Voorwaarts, zou TVC het seizoen op een positieve noot eindigen door de vierde plek binnen te slepen. Echter waren deze wedstrijd alle ogen gericht op Kelvin Stopel, die zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht speelde na zeventien jaar trouwe dienst.

De eerste helft begon BVC iets scherper, daar waar TVC ’28 in een ongebruikelijke opstelling speelde in verband met schorsingen. Dit resulteerde dan ook in een vroege voorsprong voor de ploeg uit Beek-Ubbergen. Vier minuten later was het antwoord van TVC al daar. Stefan Huiskes stuurde met een prachtige pass Niek Staarink richting het doel, waarna hij schitterend via de binnenkant van de paal doel trof. Na tien minuten spelen stond het al 1-1.

Fantastische redding

Het vervolg van de wedstrijd was voor TVC ’28, dat meerdere keren gevaarlijk richting het doel van BVC wist te komen. Wessel Hofste schoot snoeihard over en ook Chris Lenferink en Stef Roelofs wisten het net niet te vinden. Aan de andere kant voorkwam Ruud Hesselink een voorsprong voor BVC, met een fantastische redding. In de 37e minuut was het wel raak voor TVC, Stef Roelofs scoorde met een prachtig afstandsschot over de keeper. 2-1, wat tevens de ruststand zou betekenen.

Afscheid bekronen

De tweede helft zou wederom TVC ’28 de betere kansen krijgen. Het was echter wachten op een moment voor Kelvin Stopel, die vandaag in de spits gepositioneerd stond, om zijn 50e competitiegoal te maken en hiermee zijn afscheid te bekronen. Dit wilde nog niet lukken. De scheidsrechter wilde geen penalty toekennen net na rust, en ook een vrije trap van Stopel was geen prooi voor de keeper. Tussendoor kregen Niek Staarink en Stef Roelofs ook nog kansen om de stand op 3-1 te brengen.

Geweldig moment

Uiteindelijk mocht het dan toch zo zijn. Niek Staarink nam een dieptepass prachtig mee en speelde de bal goed in de loop van Stopel, die beheerst binnenschoot in de korte hoek. Een geweldig moment voor iedereen aanwezig op de Grote Moat, waarbij zelfs spelers van BVC de felicitaties overbrachten. Dit was tevens de 50e goal voor Kelvin in dienst van TVC, een extra mooie mijlpaal.

Prachtige erehaag

Kort hierna werd Daan Geerts in de vorm van een wissel bedankt voor zijn diensten de afgelopen jaren. Ook Thijs Koopman, die vandaag niet in actie kwam, zal de stap naar SVZW maken. De wedstrijd bloedde vervolgens dood en het was wachten op het wisselmoment van Kelvin Stopel. Twee minuten voor tijd klonk de fluit voor de aanstaande wissel, waarbij een prachtige erehaag werd gevormd, felicitaties werden overgedragen en een bosje bloemen werd overhandigd.

Na 17 jaar trouwe dienst nam een boegbeeld van TVC ’28 afscheid.  De stand zou blijven bij 3-1. Door de winst van Bemmel op Voorwaarts betekent dit dat TVC ’28 dit seizoen in de eerste klasse als vierde eindigt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer