Wie is de snelste fietser van Enschede?

Op 17 juni 2022 organiseert het Tour for Life team van de Universiteit Twente de Wahoo Sprint Challenge op de campus van de Universiteit. De challenge bestaat uit het zo snel mogelijk op Wahoo KICKR bikes afleggen van een segment van Zwift met daarin een flinke klim. Deelname staat open voor iedereen met of zonder een relatie met de Universiteit, maar vraagt wel een kleine donatie voor het Daniel den Hoed fonds. De speciale KICKR bikes staan klaar van 15:00 tot en met 20:00 in de sportkantine van het Sportcentrum op de campus. Direct om 20:00u vindt ook de prijsuitreiking (m/v) plaats. Daarvoor zijn prijzen ter beschikking gesteld door FC Twente, RunX Enschede, Wahoo en Bike Totaal Landewe.

Foto: Annabel Jeuring

Het doel is uiteraard om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Daniel den Hoed fonds, maar ook om de snelste fietser van Enschede en omstreken te vinden. “Ik zou er niet versteld van staan als dat geen wielrenner is maar iemand die een andere intensieve sport beoefend”, aldus Wan Bakx, een van de organisatoren en deelnemers aan de Tour for Life. “Sterker, we dagen alle sporters van alle verenigingen van Enschede uit om te laten zien wat ze in huis hebben”. Voorinschrijving kan via de website van het team, en daar kun je ook de gegevens vinden hoe te doneren. “Maar deelnemers kunnen zich ook tussen 15 en 20u melden in de sportkantine. We hebben plek voor ongeveer 150-200 fietsers. Als we dat aantal bereiken zijn we weer een stuk dichter bij ons doel om €21.500 op te halen voor de verbetering van de behandeling en het leven van patiënten met kanker”. Deelname is op eigen risico en alleen na donatie van €5,00 (per poging) en voldoende warming up. Voor dat laatste zullen er 3 fitness bikes ter beschikking staan. Bezoek de website voor meer informatie over dit en andere evenementen.

Informatie:

website: https://www.utwente.nl/nl/tourforlife/evenementen/
E-mail: tourforlife@utwente.nl
Telefoon: 073-4874357

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer