75-jarig jubileum VV Manderveen op grootse wijze gevierd

De kleinste voetbalvereniging van de gemeente Tubbergen vierde op grootste wijze haar 75-jarig bestaan. Dat ze in Manderveen een (voetbal)feest kunnen organiseren werd opnieuw bevestigd. Tijdens het vierdaagse programma kwam de saamhorigheid naar voren. De voetbalvereniging zorgt voor leefbaarheid en trots bij de Manderveners. Na een intensieve voorbereiding was afgelopen donderdag de aftrap van een vierdaags festijn. Zaal Peddemors vormde het decor voor Sportcafé Manderveen. Vele sponsoren gingen op de uitnodiging in en waren getuige van een spraakmakende avond met de voetballegendes Wim Kieft en Andy van der Meijde. Vele anekdotes passeerden de revue zoals de rol van Kieft op het EK van ’88 en de tijd dat Van der Meijde bij FC Twente voetbalde. Presentator Eddy van der Ley gaf de voorzetjes en de oud-voetballers kopten de vragen op vaak humoristische manier binnen. Bij het welkomstwoord benadrukte voorzitter Gert Huzink het belang van de vele sponsoren voor VV Manderveen. Hij bedankte ze en liet weten dat de sponsoren van belang zijn omdat de vereniging bijvoorbeeld geen eigen kantine met inkomsten heeft. De afsluitende voetbalquiz werd gewonnen door hoofdsponsor Michel Wallerbosch. Hij kreeg het boek over Michel Boerenbach overhandigd als prijs. Bij het huiswaarts gaan, na afloop van de gezellige avond, kregen de sponsoren allemaal een presentje mee namens VV Manderveen.

De kwaliteit van het voetbalveld van VV Manderveen is eredivisiewaardig. Al vele jaren zorgt Herman de Witte voor de uitstekende conditie van het veld dat op vrijdagavond decor was van de wedstrijd tussen het Gemeentelijk Elftal en Heracles Almelo. Deze stond onder leiding van topscheidsrechter Bas Nijhuis en de topassistenten Paus en Huistede. De spelers uit het gemeentelijk elftal stonden onder leiding van Gert-Jan Verbeek en weerden zich kranig tegen de profs. De doelstelling om een keer te scoren werd uiteindelijk niet behaald. De wedstrijd eindigde in een 0-6 overwinning voor de eerstedivisionist uit Almelo. Tijdens de derde helft beklom de populaire volkszanger Jannes de bühne om het publiek te trakteren op vele meezing hits.

Fotocompilatie: Elftal gemeente Tubbergen – Heracles

De zaterdag stond in het teken van de jeugd. Tijdens de voetbalmiddag nam de VMC-jeugd deel aan allerlei spellen. Vooral de spellen met water vielen in de smaak evenals de freestyle voetbalshow. Aan het eind van de middag zijn de Spelers van het Jaar bekend gemaakt. Ties Weersink uit de JO19 is daarbij verkozen tot algeheel Speler van het Jaar. Voorzitter Roy de Witte maakte tenslotte de opbrengst bekend van de sponsoractie die VMC samen met de locale ondernemers De Manderveense Aardbei, Kaasboerderij ‘t Hoepel en Aspergeteelt bedrijf Oude Luttikhuis is opgezet. Deze actie heeft het prachtige bedrag van € 2.250,- euro opgeleverd voor VMC. Tijdens de Red & White Party op zaterdagavond is het eerste elftal gehuldigd voor de promotie naar de vierde klasse. Naderhand mocht ook Lars Gijsbers op het podium komen. Voor het winnen van een gouden medaille tijdens de Special Olympics is hij gehuldigd en toegejuicht door de aanwezigen. De afsluitende zondag stond in het teken van de Manderveners. Om 11.00 uur gaf voorzitter Huzink het startsein voor een goed verzorgde brunch waarvoor 180 mensen zich hadden aangemeld.

In het bijzonder heette hij erevoorzitter Leo Filart welkom en prees hem voor zijn diensten uit het verleden. De uitstekende verzorging tijdens de brunch en de sfeervol aangeklede feesttent door brocantewinkel Hoe Leuk maakte deze ochtend tot een groot succes. Ter afsluiting van deze brunch bracht muziekvereniging De Eendracht een serenade voor de jubilerende vereniging.
De zondagmiddag stond in het teken van sport en spel. In de feesttent namen spelliefhebbers plaats voor en bingomiddag terwijl op het veld gestreden werd tijdens een onderling mixtoernooi. De uitreiking van de Zilveren Zweetdruppel en de trekking van de loterij vormden het slotstuk van de jubileumfestiviteiten. Mark Haarhuis mocht de Zilveren Zweetdruppel in ontvangst nemen. Sander Gijsbers, Stan Reinerink en Klaas Kosters zijn gehuldigd voor hun 25-jarige jubileum. VV Manderveen wil graag iedereen bedanken voor het succesvol verlopen jubileum.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer