Bo Kleinhesselink 2x op het podium met Europees Kampioenschap BMX

Dit weekend is in het Belgische Dessel het Europees Kampioenschap BMX gereden. Van FCV het Twentse Ros hebben vijf rijders meegedaan.
Voor Viggo Pegge en Lyam Maathuis was het de eerste keer dat ze mochten deelnemen aan een Europees Kampioenschap. Viggo reed cruisers jongens 15-16 jaar en is gestrand in de kwartfinales, maar toch een 22ste van Europa geworden. Lyam Maathuis reed zaterdag bij de jongens 9 jaar. In zijn leeftijdsklasse deden er 80 jongens mee en hij 41ste van Europa geworden.
Tristen Altena is bij de cruisers 17-24 jaar gestrand in de manches.  Damian Kappert reed bij jongens 15 jaar met bijna 100 deelnemers. Hij is na val in de kwartfinale gestrand (overigens nog nette 6de plek behaald). Damian is 23ste van Europa geworden.
Bo Kleinhesselink heeft dit weekend bijzonder goed gereden. Hij is in de cruiserklasse 35-39 jaar derde van Europa geworden en zondag in zijn eigen leeftijdsklasse 35+ tweede van Europa geworden. Hij begon het EK niet met hele hoge verwachtingen omdat hij tijdens laatste training op zijn thuisbaan hard ten val was gekomen. Gelukkig was hij voldoende hersteld om twee keer op het podium te mogen staan!
Over twee weken staat het Wereldkampioenschap op de agenda. Dit wordt gereden in Nantes, Frankrijk waar ze speciaal voor deze wedstrijd een tijdelijke WK waardige BMX baan in het Nantes hebben aangelegd.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer