Heracles Almelo contracteert Marko Vejinović

Heracles Almelo heeft met de komst van Marko Vejinović de eerste zomerse versterking binnen. De middenvelder tekent in Almelo een contract voor twee seizoenen met een optie tot een extra seizoen en keert zodoende terug naar de club die hij tussen 2009 en 2013 al diende. Vejinović was transfervrij nadat zijn contract bij het Chinese Tianjin Jinmen Tiger in onderling overleg was ontbonden. ‘Met Marko halen we een technisch zeer begaafde voetballer binnen met enorm veel ervaring. Als jonge speler hebben we hem ooit opgepikt bij het tweede elftal van AZ en als je kijkt naar wat voor een carrière hij daarna heeft gehad, ben ik ervan overtuigd dat hij van waarde gaat zijn voor onze ploeg’, zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma.

Marko Vejinović is blij met zijn terugkeer bij de club: ‘Het voelt goed om weer in Almelo te zijn. Ik heb hier een mooie tijd gehad en ik kijk ernaar uit om weer in dit shirt te spelen. We hebben één missie waar we met z’n allen voor gaan en dat is Heracles terugbrengen naar het hoogste niveau. Promotie is het enige dat telt.’ Vejinović speelde tussen 2009 en 2013 al 112 wedstrijden in het zwart-wit van Heracles Almelo. Daarna speelde de Nederlander met Servische roots voor onder meer Vitesse, Feyenoord en AZ. De laatste jaren speelde Vejinović voornamelijk in het buitenland: bij het Poolse Arka Gdynia en Tianjin Jinmen Tiger, dat uitkomt in de Chinese Super League. Ook speelde hij een half jaar voor ADO Den Haag.

Foto: (C) NESimages

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer