Vrouwen Schröders: ‘Samen kun je meer’

Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij de BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de tweeling Wim en Ben zich op hun werk kunnen concentreren. Net als de drie broers hebben hun vrouwen elk een eigen takenpakket, maar vervangen ze elkaar moeiteloos als de situatie erom vraagt. Evelien is het meest direct bij de sport betrokken. “Van ons drieën verzorg ik de aanmeldingen voor de wedstrijden van de mannen en de ruiters die bij ons op stal rijden. Daar hoort bij dat ik de gezondheidspapieren, de passen en de startbewijzen voor elkaar heb als ze naar een concours gaan.” Hilde was voorheen apothekersassistente, maar heeft die baan opgegeven. Net als Vera houdt ze zich bezig met een flink deel van de postverwerking, administratie en de boekhouding. “Dit is de beste keus, ook voor de rust binnen het gezin.”

Harmonie opperbest
De harmonie is opperbest tussen de Schröders, bij de mannen en de vrouwen. Vera: “Natuurlijk is er onderling ook wel eens discussie, maar dat duurt nooit lang. We weten dat je elkaar moet versterken en samen meer kunt dan alleen.” Alle drie hebben ze prachtige herinneringen aan prestaties van hun man. Evelien noemt vanzelfsprekend het zilver van Gerco bij de Olympische Spelen van Londen in 2012 met London als eerste. Hilde denkt vooral aan Wim’s optredens tijdens de Olympiade van 2004 in Athene en de Wereldbekers van Oslo en Helsinki. Vera aan de nationale titel van Ben in 1999 in Hoofddorp, zijn overwinning in de Grote Prijs van Outdoor Gelderland in 2007 en zijn tweede plek bij het CSI Twente in het naburige Geesteren. Wellicht treden de kinderen van de broers Schröder en hun vrouwen ooit in de voetsporen van hun succesvolle vaders. Lars, zoon van Ben en Vera en ondertussen overgestapt naar de paarden, schopte het al tot Nederlands kampioen bij de pony’s en is momenteel in de leer bij Peter Olthof. Zus Sanne rijdt vooral hobbymatig in haar laatste jaar bij de pony’s.

Lisa, dochter van Gerco en Evelien, eindigde met twee verschillende pony’s als tweede in de nationale titelstrijd en veroverde onlangs het kampioenschap van Kring Twente. Broer Thomas is tegenwoordig actiever als voetballer bij het plaatselijke TVC en stapt ook graag op de motor. Evelien: “Maar bij hem kriebelt de paardensport nog steeds.” Hetzelfde geld voor zijn nichtje Emma, die al dan niet tijdelijk een pauze heeft ingelast. Haar zus Floor rijdt nog wel volop en pakte al eens een ponytitel van de Regio Overijssel. Ook de vrouwen volgen Jumping Schröder Tubbergen uiteraard op de voet. Hun jongens doen het erbij, vanuit hobby en hun dorpsgevoel met als uitgangspunt dat het voor iedereen gezellig moet zijn. Met de thuisbasis als onmisbaar en stevig fundament.


De vrouwen van de Schröders. Vanaf links Hilde, Evelien en Vera.

(C) Hippisch Twente

Om de volledige Jumping Schröder Tubbergen Special 2022 te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer